Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες που «έφυγε» από κοντά μας, ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ.

Γεννήθηκε το 1946 στο Μέρωνα του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνης. Παιδί φτωχής αγροτικής εξαμελούς οικογένειας. Ως βιοπαλαιστής για να ζήσει και να συμβάλει στα οικογενειακά έξοδα βρέθηκε στα καράβια να εργάζεται ως τρίτος καπετάνιος για 10 χρόνια. Στη συνέχεια, ξενιτεύτηκε στην Αμερική για επιπλέον πέντε χρόνια. Επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το εμπόριο (minimarket). Αυτήν την περίοδο παντρεύτηκε. Γύρισε στη γενέτειρά του, στο Μέρωνα το 1987, άνοιξε σούπερ μάρκετ, το οποίο κράτησε για 20 χρόνια. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Αμαρίου (ΑΝΕΑ).

Η σύζυγός του Πόπη και οι σύντροφοί του, μέσω της ΚΟ Αμαρίου του ΚΚΕ δίνουν 120 ευρώ, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, που και αυτός έδινε, ακούραστα καθημερινά.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατο του αδελφού μου ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ και 40 ημερών από τον ξαφνικό θάνατο του εξαδέλφου μου ΚΩΣΤΗ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗ προσφέρω στο Κόμμα τους 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων.

Υπήρξαν υποδειγματικοί κομμουνιστές και άνθρωποι, πρόσφεραν πολλά στις τοπικές κοινωνίες που ανήκαν, Πάλεψαν σταθερά μέσα σε δύσκολες συνθήκες μέχρι το τέλος της ζωής τους για τα ιδανικά τους και τις αρχές του σοσιαλισμού.

Μαρία Λαγουβάρδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μάνας μας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, πιστής μέχρι τέλους στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά της Αντώνης, Σοφία, Γιάννης


ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ