Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Υποδείξεις και πάγιες επιδιώξεις

ΑΓΚΥΡΑ.--

Στο φόντο και των κινήσεων των προηγούμενων ημερών, με τις προκλήσεις στα Ιμια, συνεχίζονται οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας που επιβεβαιώνουν ότι κάθε άλλο παρά για «σόου» εσωτερικής κατανάλωσης πρόκειται, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παρουσιάσει τις πάγιες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο.

Ετσι, ο υπουργός Αμυνας Φικρί Ισίκ είπε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι και η εχθρότητα προς την Τουρκία, απ' όπου και αν προέρχεται, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Ελληνας ομόλογός του Π. Καμμένος, την προηγούμενη βδομάδα σε τηλεοπτικό δίκτυο, όπου έκανε λόγο για το ότι «εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους "καουμποϊλίκια" ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», ο Ισίκ τις χαρακτήρισε «άκρως αβάσιμες και ανεύθυνες», ενώ απέδωσε στον Ελληνα υπουργό «ανεύθυνες» και «προκλητικές» ενέργειες, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Αγκυρα «σε καμία περίπτωση» δεν πρόκειται να υποκύψει «σε τετελεσμένα». Κατά τ' άλλα ανέφερε ότι οι δυο χώρες «έχουμε προβλήματα που δε λύσαμε μέχρι σήμερα. Δεν αποτελούν όμως λύση οι προκλήσεις, αλλά η συνέχιση των διερευνητικών συνομιλιών για τα προβλήματα. Αυτό δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία με την Ελλάδα πρέπει να καθίσουν και να λύσουν, μιλώντας, τα προβλήματά τους στην περιοχή. Αυτή είναι η στάση μας ως Τουρκική Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό, επ' ουδενί δεν δεχόμαστε κανέναν να κάνει ανεύθυνες και προκλητικές δηλώσεις... Εμείς, ως Τουρκία, πάντοτε προσπαθούσαμε να βρούμε λύση συζητώντας τα προβλήματά μας».

Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε γραπτή του ανακοίνωση, αποδίδει στον Πάνο Καμμένο «παράλογες επισημάνσεις» και «αξιοθρήνητη» γλώσσα και τόνο, κατηγορώντας τον ακόμα για «αβάσιμες», «ακατάλληλες» και «ανήθικες» εκφράσεις ενάντια «στη χώρα και τον Πρόεδρό μας», που «του επιστρέφουμε». Θεωρεί επίσης «ατυχές» που το συγκεκριμένο άτομο κατέχει τη θέση του υπουργού Αμυνας «σε αυτές τις δύσκολες εποχές για όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή μας», ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τις ελληνικές αρχές ακόμα μια φορά να πράξουν τα δέοντα με υπευθυνότητα και να απόσχουν από δηλώσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ατμόσφαιρα της συνεργασίας που προσπαθούμε να επιτύχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ