Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για το επίδομα τοκετού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ έχει προγραμματίσει για σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ., ο Σύλλογος της ΟΓΕ στην Καλαμάτα για το επίδομα τοκετού.

Μετά την κατάργηση του επιδόματος (τέλη του 2012), μια σειρά μητέρες και στην περιοχή της Καλαμάτας έλαβαν σημειώματα με τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν ως «αχρεωστήτως καταβληθέν», αφού τους χορηγήθηκε λίγες μέρες μετά την κατάργηση της σχετικής παροχής. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, υιοθετήθηκε μια τροπολογία με την οποία αποφασίστηκε να μην απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων από τις μητέρες στις οποίες το ΙΚΑ τα είχε ήδη καταβάλει. Σήμερα όμως, και ενώ έχουν περάσει μήνες από την ψήφιση της τροπολογίας, αυτή δεν έχει τεθεί σε ισχύ, «επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες», όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος διεκδικεί επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ