Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Κοινωνική ευθύνη»...

Επιβεβαιώνοντας ότι οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν στην πραγματικότητα απέναντί τους όλες τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, τόσο στο επίπεδο της κυβέρνησης, όσο και στην τοπική διοίκηση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόσθεσε χτες άλλη μία παρέμβαση ενάντια στη μορφή αγώνα (μπλόκα και αποκλεισμούς) που έχουν επιλέξει οι αγρότες, ενισχύοντας και αυτή την προσπάθεια ενεργοποίησης του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού».

Στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, η διοίκηση της Περιφέρειας πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος με τρεις άξονες:

Να καθίσει η κυβέρνηση σε διάλογο με τους αγρότες (όταν η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι ο «διάλογος» στον οποίο καλεί έχει ως δεδομένες τις «δεσμεύσεις της χώρας» και δεν θα περιλαμβάνει... «μαξιμαλιστικά αιτήματα»).

Να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους (όταν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εφαρμόζει πλήρως στις δικές της αρμοδιότητες τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, η οποία με εργαλείο την ΚΑΠ ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες).

Οι αγρότες να αγωνίζονται με «κοινωνική ευθύνη» (δηλαδή να μην εμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κ. Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει το προσχηματικό κείμενο και τόνισε ότι: Ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών, που προβάλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Αναγνωρίζει το δικαίωμά τους να τα διεκδικούν με όποιες μορφές οι ίδιοι οι αγρότες συλλογικά θα αποφασίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ