Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Νύχτες Πρεμιέρας»

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από 12-20/9 στους κινηματογράφους «Αττικόν», «Απόλλων» και «Δαναός».

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει στις 12/9 με την πρεμιέρα της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα, «Μπραζιλέρο». Πρόκειται για κωμωδία με πολιτικές προεκτάσεις, με επίκεντρο τις επιπτώσεις των πολιτικών δεδομένων στις ανθρώπινες σχέσεις. Πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιβάνο Μαρεσκότι, Ρούφους Μπεκ. Η μουσική είναι του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ο σκηνοθέτης επιλέγει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο φεστιβάλ για πρεμιέρα ταινίας του, μετά το «Βαλκανιζατέρ».

Θεματικός «κορμός» του φεστιβάλ θα είναι και φέτος το «Αμερικανικό Ανεξάρτητο Σινεμά», ενώ στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβάνονται το «Πανόραμα», με επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, οι «Ελληνες της Διασποράς», τα «Ντοκιμαντέρ» και οι ταινίες «Μικρού Μήκους». Επίσης θα υπάρχει αφιέρωμα στους Αδελφούς Μαρξ με επιλεγμένες ταινίες τους.

Το φεστιβάλ διατηρεί μόνο Βραβείο Κοινού, ύψους δύο εκατομμυρίων δραχμών και δεν είναι διαγωνιστικό, ενώ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Τομ Τίκβερ, με παρουσίαση του συνόλου του έργου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ