Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Προβλήματα που ζητούν άμεση λύση

Μια σειρά προβλήματα που ζητούν άμεση λύση κατέθεσε στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

-- Για την επικινδυνότητα της διέλευσης των κατοίκων της περιοχής των Σεπολίων, μετά το γκρέμισμα της γέφυρας που υπήρχε στο Σταθμό Λαρίσης: «Αυτό το πρόβλημα έγινε επίκαιρο με τον τραγικό θάνατο συμπολίτισσάς μας σε επίγεια διάβαση αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής. Η ανακοίνωση του συλλόγου "Αναγέννηση" Σεπολίων μιλά για μια τραγική κατάσταση, για την οποία θα πρέπει να πάρουμε μέτρα στο μερίδιο που μας αναλογεί σαν Δήμος και πιέζοντας και τις άλλες υπηρεσίες. Η γυναίκα αυτή περίμενε στο πεζοδρόμιο και παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει και άλλα τραγικά δυστυχήματα. Διεκδικώντας την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, οι κάτοικοι ζητούν, μέχρι να γίνουν υπόγειες γραμμές, να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα από τον ΟΣΕ, την Περιφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία για την ασφάλειά τους».

-- Για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμών στις καθαρίστριες: «Δεν έχουν πληρωθεί για το Γενάρη. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση αλλά και ο τρόπος που στέκονται απέναντι σε αυτό το αίτημα οι αρμόδιοι. Η σύμβαση που έχουν υπογράψει αυτές οι γυναίκες με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής λέει ρητά ότι η αμοιβή καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα. Είστε εργοδότες. Εχετε υπογράψει. Πληρώστε».

-- Για την κατάσταση με τα αποδυτήρια των εργαζομένων στα εξωτερικά συνεργεία των διαμερισμάτων: «Εχουμε ξαναβάλει το θέμα, απάντηση δεν πήραμε. Για παράδειγμα, το θέμα του φωτισμού στο χώρο των εργαζομένων καθαριότητας του 6ου διαμερίσματος, στην οδό Βελβενδού, συνεχίζει να υπάρχει. Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να παρθούν αυτά τα στοιχειώδη μέτρα για να μπορούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλά και στο πράσινο να ξεκινούν και να τελειώνουν ανθρώπινα την εργασία τους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ