Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών

Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών την Τρίτη. Μέρα Πανελλαδικής Δράσης η Πέμπτη 23 Φλεβάρη

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις ΕΛΜΕ και όλους τους αναπληρωτές, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α 3ος όροφος).

Καλεί επίσης σε συμμετοχή στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στις 23 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και σε κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα, με αίτημα «Μαζικοί - Μόνιμοι Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών».

Απόφαση συμμετοχής στις παραπάνω πρωτοβουλίες έχουν πάρει ήδη οι ΕΛΜΕ Γ' Αθήνας και Πειραιά και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Θουκυδίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης».

Οπως αναφέρει η «Πρωτοβουλία» στο κάλεσμά της, «περίπου 23.000 αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τέρμα με την αδιοριστία και την ελαστική εργασία. Η κυβέρνηση συστηματικά μας εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Θα ξανακάνει το ίδιο, θα κάνει και άλλες περικοπές. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, στήνει νέα "φάκα" μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού. Ετοιμάζεται να επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου και την τροπολογία Φίλη (με τη μια ή την άλλη μορφή). Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας για τα κριτήρια διορισμών. Σε τίποτα δεν ωφελούν οι ομαδοποιήσεις, η ανθρωποφαγία, η λογική "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ