Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συνέχεια στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Δασαρχείο Αμαλιάδας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Δασαρχείο Αμαλιάδας
Τις πολύμορφες κινητοποιήσεις στα μπλόκα αλλά και μέσα στις πόλεις συνέχισαν και χτες οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, εντείνοντας παράλληλα τις προετοιμασίες για μαζική μετάβαση στην Αθήνα για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2, στην πλατεία Βάθης.

Στην Πελοπόννησο

Στην Αργολίδα συνεχίζεται το μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο Ινάχου, ενώ χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Αργος. Την πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο πήραν το μπλόκο και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, ενώ στην οργάνωσή του συμμετείχαν τα σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τεχνιτών - Οικοδόμων Ναυπλίου, Ξυλουργών Αργους, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αργους, δασκάλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και η ΕΛΜΕ. Συμμετείχαν ακόμα η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αργους και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Αργους.

Στο Αίγιο, παραμένει το μπλόκο στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των βενζινάδικων. Χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να το επισκεφτεί ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Αγροτικό συλλαλητήριο έγινε χτες στο Αργος, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων του νομού

Eurokinissi

Αγροτικό συλλαλητήριο έγινε χτες στο Αργος, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων του νομού
Στην Ηλεία, οι μικρομεσαίοι παραμένουν επί της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο Λατίφι Αμαλιάδας. Χτες το πρωί το μπλόκο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στο Δασαρχείο Αμαλιάδας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο εξοντωτικό χαράτσι που προβλέπει η διαδικασία αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ ο δασάρχης υποστήριξε ότι έχει γίνει μείωση στο χαράτσι μέχρι 70%. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου στο σημείο του μπλόκου, ενώ καθημερινά με εξορμήσεις προετοιμάζουν την μετάβασή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.

Στη Μεσσηνία, παραμένουν τα μπλόκα στο Χανδρινό Πυλίας και στο σταθμό Μεσσήνης. Χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη στην Εφορία Καλαμάτας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2.30 μ.μ.

Στην Ηπειρο και στη Στερεά Ελλάδα

Στην Αρτα, σταθερά στο μπλόκο στην Ιονία Οδό, παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αποκλεισμένη μένει και στα δύο ρεύματα η Ιονία Οδός στο ύψος του μπλόκου, στη θέση Αγιος Δημήτριος. Παράλληλα, καθημερινή είναι η προετοιμασία της καθόδου των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.

Στη Θεσπρωτία, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Θεσπρωτίας πραγματοποίησε χτες συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Στην Πρέβεζα, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Λούρου, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, παραμένουν τα μπλόκα στο Κεφαλόβρυσο και στον κόμβο Βρυσούλας, προχωρώντας σε καθημερινούς αποκλεισμούς στις διαδρομές Αντίρριο - Γιάννενα και Ακτιο - Βόνιτσα αντίστοιχα.

Στη Φθιώτιδα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν σταθερά στον κόμβο Ανθήλης, ενώ χτες διοργάνωσαν συλλαλητήριο στη Λαμία. Για σήμερα έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στις 12 μ.

Σταθερό και το μπλόκο των αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν συγκεντρωθεί στη θέση Παλιουριά στο Μαντούδι, στην Βορειοκεντρική Εύβοια.

Στην Κρήτη και τη Λέσβο

Στο Ηράκλειο συνεχίζεται το μπλόκο στα Πραιτώρια. Χτες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί να γίνει σύσκεψη για την προετοιμασία της μετάβασης στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Για τον ίδιο λόγο το μπλόκο έχει βγάλει σχετικό Δελτίο Τύπου, ενώ αύριο Κυριακή θα γίνει σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων. Επίσης σήμερα το μπλόκο θα συμμετάσχει σε δραστηριότητα της Επιτροπής Αγροτών Αρκαλοχωρίου, μοιράζοντας ανακοινώσεις σε μικρομεσαίους αγρότες.

Στα Χανιά, συνεχίζεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Σήμερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων θα κάνει σύσκεψη με τους 12 Συλλόγους του νομού, για να προγραμματίσουν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Στη Λέσβο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού πραγματοποίησε χτες συλλαλητήριο στη Γέρα, όπου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου την ίδια μέρα με το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Το συλλαλητήριο θα γίνει στον κόμβο της Λάρσου και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Δυτική Μακεδονία, παραμένουν τα μπλόκα στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς, στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά στην είσοδο της Εγνατίας.

Στη Θράκη, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Θουρίου στον Εβρο και σε Καλλίστη και Πάσσο στη Ροδόπη.

Στην Κατερίνη, οι αγρότες από το μπλόκο στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης, χτες το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της εφορίας Κατερίνης, ενώ προετοιμάζουν εντατικά τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 14/2 στην Αθήνα.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, παραμένουν τα μπλόκα στη διασταύρωση της Νάουσας στην Ημαθία, στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα.

Στη Θεσσαλονίκη, το μπλόκο των Μαλγάρων ενισχύεται, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στα πράσινα Φανάρια και στο Δερβένι.

Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης έχουν συγκεντρώσει τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Ροδολίβους.

Στο Κιλκίς, στο τελωνείο των Ευζώνων και από χτες στο Χέρσο, στο δρόμο προς το τελωνείο της Δοϊράνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ