Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση

Μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τους αγρότες για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, στήνουν σήμερα στην Αθήνα συνδικάτα εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις 13.30, στην πλατεία Βάθης.

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φορείς του λαϊκού κινήματος, με τη σημερινή τους παρουσία στο σημερινό συλλαλητήριο επιβεβαιώνουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, επιβεβαιώνουν ότι απέναντι στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την πολιτική που το υπηρετεί, αντιπαραθέτουν την κοινή πάλη των εργαζομένων και του λαού.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, ενώ στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση. Μεταξύ αυτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κ.ά.

Μεταξύ άλλων, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο είναι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ κ.ά.

Σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο καλεί τα σωματεία και τους συνταξιούχους της Αττικής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα προς τα σωματεία, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ απευθύνει η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και καλεί και αυτός στο συλλαλητήριο.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των μικρομεσαίων αγροτών.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης», καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ