Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κεντρικές εκδηλώσεις σε νομούς

Στην Αρτα, στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα ολοκληρώνει αυτό το Σαββατοκύριακο τον κύκλο του το 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», μετά από μια σειρά εκδηλώσεις σε συνοικίες και χωριά των αντίστοιχων νομών. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 31/8 και 1/9, στην Αρτα, 8 μ.μ., στην πλατεία Παναγίας Παρηγορήτριας. Την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση για τους αγώνες που έγιναν και την προοπτική τους, με τον Γ. Σταυρόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία από τον Βασίλη Καλαματιανό, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Δ. Τσακνή - Λ. Μαχαιρίτσα.

Στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 31/8 και το Σάββατο 1/9, 8 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο. Την πρώτη μέρα συζήτηση με θέμα «Μισθοφορικός στρατός» και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Τη δεύτερη μέρα η κεντρική ομιλία με τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με τον Μπ. Τσέρτο.

Στην Πρέβεζα την 1η και 2η του Σεπτέμβρη, 8 μ.μ., στο Κηποθέατρο. Την πρώτη μέρα κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μπ. Τσέρτο.

Στην Κέρκυρα την 1η και 2η του Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. Την πρώτη μέρα παραδοσιακοί χοροί με το συγκρότημα «Ο Λαοδάμας», συναυλία με τους «Φωνή Βοώντος» και ομιλία στελέχους του ΚΚΕ. Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από Αλβανούς εργάτες που ζουν και εργάζονται στην Κέρκυρα, προβολή ντοκουμέντων από τη Γένοβα και συζήτηση με θέμα την «παγκοσμιοποίηση» και, επίσης, ροκ συναυλία με τον τραγουδοποιό Σταμάτη Μεσημέρη με τη συμμετοχή μουσικού σχήματος.

Στη Λευκάδα κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 1 του Σεπτέμβρη, στο πάρκο παραλίας. Θα μιλήσει η Χριστίνα Φλούδα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ