Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στα σκαριά αλλαγές

Με κατάθεση τροπολογίας στο «Ολυμπιακό πολυνομοσχέδιο» προτίθεται η ΓΓΑ να νομιμοποιήσει τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και τον κανονισμό, ώστε τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν χωρίς νομικές «σκιές». Οπως ανέφερε χτες (σε σχετική ερώτηση του «Ρ») ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Φλωρίδης, η τροπολογία θα παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση και στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στο παραπάνω νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο είναι ήδη έτοιμο και απομένουν οι οριστικές αποφάσεις επί 1 - 2 θεμάτων, ώστε να πάρει την τελική του μορφή και την πορεία προς τη Βουλή. Βάσει των ίδιων πηγών θα προστεθεί στο άρθρο 44 του νόμου 2725/99 ως 16η παράγραφος. Ορίζει, μεταξύ άλλων, πως κατά παρέκκλιση συγκεκριμένων διατάξεων, τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία ποδοσφαίρου ρυθμίζονται από τον κανονισμό διαιτησίας. Τον ψηφίζει η ΓΣ της ΕΠΟ και τη νομιμότητά του ελέγχει η ΓΓΑ.

Στον κανονισμό πρέπει να προβλέπεται ότι υπό την ΕΠΟ λειτουργεί τριμελής ΚΕΔ (με τριετή την πρώτη της θητεία) η οποία έχει διετή θητεία και συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες. Το έργο της θα βοηθάει ένας μη εν ενεργεία διαιτητής, χωρίς δικαίωμα ψήφου, τον οποίο θα ορίζει το ΔΣ στην ΟΔΠΕ. Τα στελέχη της ΚΕΔ ορίζει το ΔΣ της ΕΠΟ και παύονται για ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, μόνο από τη ΓΣ της ομοσπονδίας με απόφαση των 3/5. Αναφορικά με το ερασιτεχνικό και τα περιφερειακά πρωταθλήματα το ΔΣ στην ομοσπονδία μπορεί να συγκροτεί μονομελή ή τριμελή όργανα διαιτησίας, μ' αρμοδιότητες ανάλογες της ΚΕΔ.

Η ισχύς του κανονισμού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχύει από την έγκρισή του με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, μετά την ψήφισή του από το ΔΣ στην ΕΠΟ και διαρκεί ως τις 30 /6/2004. Τροποποίησή του θα γίνεται από τη ΓΣ της ομοσπονδίας με πλειοψηφία των 3/5. Οσο για την ισχύ των διατάξεων του συγκεκριμένου άρθρου ορίζεται ν' αρχίζει από τις 25 Ιουλίου 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ