Κυριακή 19 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Στα συλλαλητήρια της Τρίτης καλούν με ανακοινώσεις τους η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, ότι δήθεν θα στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους, αν τους "βγουν" οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η "ανάπτυξη", είναι ψεύτικες. Τώρα, στο όνομα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης: Οχι μόνο δεν σταματά το απαράδεκτο καθεστώς της φοροληστείας από το 1ο ευρώ και τα υπόλοιπα φοροχαράτσια, αντίθετα μας φορτώνει με νέα χρέη και αδιέξοδα. Μέσα από το νέο φορέα, τον ΕΦΚΑ, ξεκινάει η φαλκίδευση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, με τυράκι για δόλωμα τις μειωμένες εισφορές για ένα κομμάτι των αυτοαπασχολούμενων, που οδηγεί αυτόματα σε εξευτελιστικές συντάξεις».

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Η κυβέρνηση που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Εμάς και τις οικογένειές μας μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πετσοκομμένες συντάξεις. Αντί για μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια οι μητέρες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ωράρια - λάστιχο. Η μητρότητα θεωρείται "κόστος" για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη μητέρα είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα».

Να απαντήσουν «στο εμπόριο φόβου και ελπίδας της κυβέρνησης» συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια, καλεί φοιτητές και σπουδαστές το ΜΑΣ και στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Η δύναμή μας βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα. Η απογοήτευση και ο συμβιβασμός δεν οδηγούν πουθενά. Ας σκεφτούμε, μπορούμε να περιμένουμε από κάποια κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματά μας; Τα χρόνια της κρίσης έχουν περάσει επτά κυβερνήσεις και έχουν έρθει τρία μνημόνια, τώρα ετοιμάζεται το τέταρτο. Οχι επειδή είναι "ανίκανοι" και "δεν μπορούν να κυβερνήσουν", αλλά επειδή στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Μπορούμε να απαντήσουμε σε παλιά και νέα μέτρα, να ανοίξουμε δρόμο αντεπίθεσης για τις ανάγκες που έχουμε τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ