Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές εκδηλώσεις στην «Αλκυονίδα»

Με μουσικές εκδηλώσεις στο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema», συνεχίζεται μέσα στο Μάρτη το αφιέρωμα της «New Star», με τίτλο «100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση και κινηματογράφος, επιστροφή στο μέλλον», ενώ βέβαια, παράλληλα, συνεχίζονται στο πλαίσιο του αφιερώματος και οι προβολές εξαιρετικών κινηματογραφικών ταινιών του σοβιετικού κινηματογράφου.

Ετσι, αύριο Σάββατο 4 Μάρτη, στις 8 μ.μ., θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ταινία «Komcomol - Το τραγούδι των ηρώων» του Γιόρι Ιβενς, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Opera Chaotique. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την κατασκευή υψικαμίνων από την Κομσομόλ, την Ενωση Κομμουνιστικών Νεολαιών της Σοβιετικής Ενωσης, στο πλαίσιο του πρώτου πενταετούς πλάνου και αποτελεί φόρο τιμής στα επιτεύγματα των εθελοντών. Οι Opera Chaotique, που θα συνοδέψουν μουσικά την ταινία είναι ένα εκκεντρικό ντουέτο με ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, ανάμεσα στην όπερα, την τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ.

Και τη Δευτέρα 13 Μάρτη, στις 8 μ.μ., οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με τη συναυλία του Σπύρου Σαμοΐλη, με τίτλο «Οι γειτονιές του κόσμου», με τραγούδια συνδεδεμένα με την Κατοχή, την Αντίσταση, την απελευθέρωση, την εξορία, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και διεύθυνση Σπύρου Σαμοΐλη. Τραγουδούν: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Θεοδωράκης, Αγγελική Καββαδία, Στέλιος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Συμμετέχουν: Η Χορωδία του Περιβαλλοντικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ο Αϊ Μαθιάς» Κέρκυρας με μαέστρο τον Μιχάλη Καποδίστρια και λαϊκή ορχήστρα με τους Βασίλη Θαλασσινό (μπουζούκι), Μαρία Παχνιστή (φλάουτο), Φίλιππο Παχνιστή (πιάνο), Μπάμπη Παγιάτη (κιθάρα), Σταύρο Καβαλιεράτο (μπάσο), Σταμάτη Γατσούλη (ντραμς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ