Τρίτη 7 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Το σχολείο των αναγκών σου μπορεί να υπάρξει. Πάλεψε γι' αυτό»!

Εκδήλωση με τίτλο «Το σχολείο των αναγκών σου μπορεί να υπάρξει. Πάλεψε γι' αυτό», πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Δεκάδες ήταν οι μαθητές που συμμετείχαν και κουβέντιασαν για την πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το παιχνίδι «Ακου τι είπαν» προσαρμοσμένο στη θεματική. Ακολούθησε συζήτηση για το τι δεν τους αρέσει στο σχολείο σήμερα, ποιες οι αιτίες γι' αυτό και ποιο είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη, τι θα κάνουν για να το κατακτήσουν.

Η συζήτηση ανέδειξε προβληματισμούς, απαντήθηκαν ερωτήματα που έχουν οι ίδιοι οι μαθητές, αναδείχτηκε η πρόταση του Κόμματος για το ενιαίο 12χρονο σχολείο, το οποίο μπορεί να υπάρξει μόνο με εργατική εξουσία, μόνο σε μια κοινωνία που επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση από μια γυναίκα που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στη Σοβιετική Ενωση, η οποία με ζωντανά παραδείγματα ανέδειξε την ανωτερότητα του τότε εκπαιδευτικού συστήματος.

Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι μαθητές μπορούσαν να προμηθευτούν βιβλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ