Πέμπτη 9 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ATHENS LEDRA»
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «J&P ΑΒΑΞ»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Φτιάχνουνε τους δρόμους, φτιάχνουνε μετρό και έχουνε απλήρωτο το προσωπικό», «Μας έχουνε απλήρωτους και κάνουν επενδύσεις, κλέβουν τον ιδρώτα μας και αυτοί κι οι κυβερνήσεις», «Παρασκευαΐδη πρέπει να πληρώσεις, τα δεδουλευμένα μας να τα ξεχρεώσεις».

Με συνθήματα όπως τα παραπάνω, συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τα κεντρικά γραφεία του κατασκευαστικού ομίλου «J&P ΑΒΑΞ» στο Μαρούσι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Η κινητοποίηση έγινε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς οι εργοδότες που έχουν αφήσει «ξεκρέμαστους» τους εργαζόμενους (οικογένεια Παρασκευαΐδη) είναι συνιδιοκτήτες του κατασκευαστικού ομίλου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο της εταιρείας, πίσω από το πανό του σωματείου τους, ζητώντας να συναντηθούν με εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Ως απάντηση εισέπραξαν την προσπάθεια ανθρώπων της εταιρείας να κλείσουν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι ωστόσο μπήκαν στο χώρο υποδοχής, όπου παρέμειναν απαιτώντας να γίνει συνάντηση. Τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συναντήθηκε μαζί τους, κρύφτηκε όμως πίσω από τη μετοχικότητα της εταιρείας, δηλώνοντας αναρμόδιος, καθώς η οικογένεια Παρασκευαΐδη συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο μαζί με άλλους.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν την πάλη τους με νέες κινητοποιήσεις, απαιτώντας να πληρώσει η εργοδοσία. «Το πρόβλημα το έχουν δημιουργήσει αυτοί με τους ανταγωνισμούς τους, να το λύσουν αυτοί με τις κυβερνήσεις τους», είπαν χαρακτηριστικά. Οπως έχει καταγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Athens Ledra», οι εργοδότες, όλους αυτούς τους μήνες που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, συνεχίζουν να παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες τους, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί «να τους ταΐζει με κρατικό χρήμα για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατηρούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ