Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα δίκη συνδικαλιστών του ΑΠΘ

Σε νέα δίκη σέρνονται σήμερα συνδικαλιστές εργαζόμενοι και πανεπιστημιακοί, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο (ν. 4009/2011) και στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) το Φλεβάρη του 2012. Με την κατηγορία της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης», δικάζονται σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γ. Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, Γ. Καλφακάκου, Γ. Κρεστενίτης, Α. Μπένος, Ν. Νικολάου και Γ. Τσιλιγκιρίδης. Διώκονται για την κινητοποίηση που έγινε τη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ προκήρυξε για σήμερα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, και καλεί τους εργαζόμενους να βρεθούν μαζικά στο πλευρό των διωκόμενων.

Θυμίζουμε ότι στις 2 Μάρτη είχαν δικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες και αθωώθηκαν από το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Κουρμούλης, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, Γ. Κρεστενίτης, Ν. Νικολάου, Χ. Αδάμου και Δ. Ραπτάκης, οι οποίοι διώκονταν για την παρέμβαση που έγινε ενόψει της συνεδρίασης της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών. Κατά την ακροαματική διαδικασία, είχε αποδειχθεί ότι επρόκειτο στην ουσία για μια συνδικαλιστική δίωξη, αφού αυτό που ενόχλησε τους εμπνευστές των διώξεων ήταν οι συλλογικές αποφάσεις και οι μαζικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν, κυρίως με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ