Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Περίπου 100.000 ευρώ ζητά το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) από 48 καθαρίστριες σχολείων του δήμου της Αθήνας. Το ζήτημα ανέδειξε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με απαράδεκτη απόφαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητούν από 48 καθαρίστριες των σχολείων του δήμου Αθήνας να επιστρέψουν συνολικά 100.000 ευρώ από τους μισθούς πείνας που τους πληρώνουν, γιατί υπολογίζουν λιγότερες αίθουσες από όσες πραγματικά καθαρίζουν. Η κυβερνητική υπηρεσία αμφισβητεί ότι καθαρίζουν περισσότερες αίθουσες, αλλά ζητούν πίσω δεδουλευμένα εργαζομένων». Ο ίδιος κατέθεσε στο σώμα τη λίστα με το ποσό που ζητά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να μη δεχτεί αυτή την εξέλιξη, η οποία πιθανότατα να συνδυαστεί με μειωμένες εισφορές του υπουργείου προς τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου.

Επίσης, ο Ν. Σοφιανός έθεσε το ζήτημα της πρακτικής του δήμου να προχωρά τις διαδικασίες πλειστηριασμών για μικροποσά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε πλειστηριασμό ακινήτου για χρέος 500 ευρώ προς το δήμο. «Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο ο δήμος να επισπεύδει πλειστηριασμό ακινήτου για χρέος 500 ευρώ. Το ακίνητο αυτού του ανθρώπου το βγάζουν στο σφυρί για 18 χιλιάδες ευρώ, για χρέος 500 ευρώ» σημείωσε, με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, να απαντά ότι δεν θα προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Ν. Σοφιανός έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης από τις υπηρεσίες του δήμου στην έκδοση αδειών για τραπεζοκαθίσματα. «Με ευθύνη των υπηρεσιών έχει καθυστερήσει η έκδοση αδειών για τον κόσμο που έχει κάνει αίτηση για τραπεζοκαθίσματα. Τους ανθρώπους αυτούς τους γράφει η Δημοτική Αστυνομία και πάνε στο Δικαστήριο (πλατεία Βαρνάβα, Θησείο, περίπτερα οδού Αθηνάς...)», σημείωσε και κάλεσε το δήμο να επισπεύσει την απάντηση των αιτήσεων για να μην τρέχει ο κόσμος στα δικαστήρια και να αποσυρθεί από τις δίκες.

Τέλος, έθεσε το αίτημα από την Ενωση Επαγγελματιών Σταθμών Αυτοκινήτων για αναπροσαρμογή των τελών, καταθέτοντας το αίτημά τους για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εισηγηθεί αλλαγές. Επ' αφορμής, είπε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα φέρει στο σώμα το ζήτημα του γκαράζ στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς άδεια, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να πληρώνει τίποτα στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ