Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινίες για το περιβάλλον

Είκοσι ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου θα προβληθούν στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για το Περιβάλλον», που θα γίνει (7-9/9) στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για δημιουργίες παραγωγής 2000-2001, ορισμένες από τις οποίες θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια προβολή. Στόχος των διοργανωτών, το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου με αρχές του Σεπτέμβρη, στο χώρο του πρώτου Εθνικού Θαλάσσιου Προστατευόμενου Πάρκου και σε άλλους χώρους στη Ζάκυνθο. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οι σύγχρονες τάσεις στην παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ».

Η Ελλάδα συμμετέχει με έξι ταινίες πρόσφατης παραγωγής, δημιουργίες σκηνοθετών που ασχολούνται με το ντοκιμαντέρ για θέματα περιβάλλοντος. Τις εκδηλώσεις συντονίζει η Λουκία Ρικάκη. Συγκεκριμένα, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: «Η θαλάσσια χελώνα» του Σταύρου Ιωάννου. «Μαμούνι με τσίπουρο» (26`) του Λουκά Κουχτίν. «Περάσματα στον παράδεισο» (70`) του Γιάννη Λάμπρου. «Ιστορίες της Μεσογείου» (75`) του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. «Το τραγούδια της φώκιας» (26`) της Λυδίας Καρρά. «24 ώρες στο χωρίο» της Αγγελικής Κόντη.

Συμμετέχουν οι χώρες: Κροατία, Γιουγκοσλαβία, Γκάμπια (Αφρική), ΗΠΑ, Μεξικό, Αργεντινή, Βραζιλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ