Σάββατο 25 Μάρτη 2017 - Κυριακή 26 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με τη συμμετοχή 134 ομάδων (Ομαδικά) και 669 μαθητών/τριών (Ατομικά) διεξήχθησαν τα Πρωταθλήματα Αττικής στο Mall 18-19 Μάρτη. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, ενώ τηρήθηκε ευλαβικά το άρθρο της προκήρυξης που, για πρώτη φορά από τη θέσπιση της διοργάνωσης, προέβλεπε παράβολο 20 ευρώ ανά ομάδα και 5 ευρώ ανά παίκτη, δεν τηρήθηκε το άρθρο που προέβλεπε μετάλλια για τα τρία πρώτα κορίτσια κάθε τάξης, με αποτέλεσμα η 2η και η 3η της κατάταξης να μη λάβουν.
  • Με την προκριματική φάση των μαθητικών πρωταθλημάτων να έχει ολοκληρωθεί και τις Ενώσεις να έχουν στείλει τις λίστες των προκρίσεων συνεχίζεται η προετοιμασία για τα Πανελλήνια, που φέτος θα διεξαχθούν στο Λουτράκι Κορινθίας από τις 8 έως τις 10 Απρίλη. Παράλληλα, διεξάγονται Ανοικτό Κύπελλο Μαθητών/τριών για όσους δεν πήραν πρόκριση και ευρεία συζήτηση για το σκάκι στο σχολείο. Ολοι οι συμμετέχοντες στα πρωταθλήματα διαμένουν υποχρεωτικά για δύο τουλάχιστον διανυκτερεύσεις στα προτεινόμενα ξενοδοχεία της διοργάνωσης, με το κόστος διαμονής/διατροφής να ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Της υποχρέωσης αυτής εξαιρούνται όσοι διαθέτουν κύρια ή εξοχική κατοικία στο νομό Κορινθίας.
  • Ξεκίνησε στις 23 Μάρτη το πολύ ισχυρό Διεθνές Τουρνουά Sharjah Masters στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με έπαθλο 15.000 δολ. για τον πρώτο νικητή. Τη χώρα μας εκπροσωπούν οι Σ. Χαλκιάς και Χ. Μπανίκας.
  • Στο επίσης πολύ ισχυρό open του Ντουμπάι, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Απρίλη, συμμετέχουν οι Θ. Μαστροβασίλης, Σ. Γρίβας και Μ. Μακροπούλου.
  • Αρχίζει αύριο το 28ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη. Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από τη θέσπιση της διοργάνωσης. Θα επανέλθουμε αναλυτικά την επόμενη βδομάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ