Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερήσεις πληρωμών σημειώνονται σε Κέντρα Πρόληψης

Για άλλη μια φορά, αντιμέτωποι με τις συνέπειες που προκαλεί το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης (ΚΠ) είναι οι εργαζόμενοί τους. Για τις φετινές ανάγκες των 75 ΚΠ έχουν δεσμευτεί 6.500.000 ευρώ από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών και ΚΕΔΕ. Η πρώτη δόση του ποσού αυτού, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (2014 - 2020), έπρεπε να έχει καταβληθεί από το Γενάρη του 2017, ωστόσο δεν έχει ακόμη εκταμιευθεί. «Η μεγάλη αυτή καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΟΚΑΝΑ, συνεργάτης των Κέντρων Πρόληψης, για μία ακόμη φορά δεν αποστέλλει τα απαιτούμενα πλήρη έγγραφα στο υπουργείο Εσωτερικών», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ήδη, εδώ κι ένα μήνα, απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χανίων και έπονται οι εργαζόμενοι άλλων δύο Κέντρων από 1η Απρίλη.

Το Σωματείο απαιτεί άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας και Εσωτερικών), προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί και υπογραμμίζει ότι «είναι παράλογο και απρεπές να υπάρχουν τα χρήματα για την πρόληψη των εξαρτήσεων και να μην αποδίδονται, επειδή ο ΟΚΑΝΑ δεν διεκπεραιώνει βασικές υποχρεώσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ