Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ 1-1
Εδειξε χαρακτήρα, κράτησε τις ελπίδες

Πολύτιμη ισοπαλία με 1-1, που την κρατά ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, απέσπασε η Eθνική ομάδα ποδοσφαίρου στις Βρυξέλλες με αντίπαλο το Βέλγιο, για την 5η αγωνιστική του ομίλου της στην προκριματική φάση. Ετσι, το ελληνικό συγκρότημα παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης, ενώ διατήρησε τις ελπίδες της ακόμα και για την κατάκτηση της κορυφής, που δίνει απευθείας πρόκριση. Κυρίως όμως η ελληνική ομάδα κατάφερε να φύγει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες από μια δύσκολη έδρα και να σταθεί όρθια απέναντι στο φαβορί του ομίλου, κάτι που ενισχύει ψυχολογικά τους διεθνείς ενόψει της συνέχειας.

Στηριζόμενη κυρίως στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Στέφανου Καπίνο, η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα από τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Προηγήθηκε στο 47' με γκολ του Μήτρογλου, και, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από την αποβολή του Ταχτσίδη στο 65', κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και το 89', όταν δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Λουκακού. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας.

Εκτός των αποβληθέντων Ταχτσίδη και Τζαβέλλα, στο επόμενο κρίσιμο ματς με τη Βοσνία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαλε Σκίμπε δεν θα έχει επίσης στη διάθεσή του τον Σάμαρη, που θα είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65' Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).

  • Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου: Βοσνία - Γιβραλτάρ 5-0, Κύπρος - Εσθονία 0-0.
  • Η βαθμολογία: Βέλγιο 13, Ελλάδα 11, Βοσνία 10, Κύπρος 4, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ