Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΗΔΕΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Υπέκυψε χτες (28/3/17) στη μάχη με τον καρκίνο ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 30 Μάρτη, στις 4 μ.μ. από το Νεκροταφείο Π. Φαλήρου.

Γεννήθηκε το 1936 στην Καλλιθέα, σε οικογένεια προσφύγων Ποντίων κομμουνιστών. Μη μπορώντας να βρει μόνιμη δουλειά στην Ελλάδα, λόγω πολιτικών φρονημάτων, μετανάστευσε στις Βρυξέλλες Βελγίου. Δούλεψε ως τορναδόρος και στη συνέχεια ως ταξιτζής. Με τη σύζυγό του Λουκία Κουμιώτου απέκτησαν δύο παιδιά, τη Νατάσσα και τον Γιώργο.

Οργανώθηκε αρχικά στην ΕΔΑ και το 1967 σε πυρήνα του ΚΚΕ. Συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της επιρροής του Κόμματος στους Ελληνες μετανάστες. Μέχρι το 2002, που επαναπατρίστηκε οικογενειακώς, ήταν Γραμματέας της ΚΟ Βελγίου.

Στα χρόνια της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας συνέβαλε στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης στο Βέλγιο. Ηταν μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Αντιδικτατορικής Επιτροπής Βελγίου (ΕΑΕΒ).

Διετέλεσε Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου. Υπήρξε συνδικαλιστής, στέλεχος της Γενικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βελγίου και της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αντιδικτατορικής Κίνησης (ΕΣΑΚ).

Τον διέκρινε μια αταλάντευτη προσήλωση στα ιδανικά του ΚΚΕ που υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε μέσο. Μετά τον επαναπατρισμό του εντάχθηκε στην ΚΟ Αλίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ