Τρίτη 4 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εξύμνησαν την πολιτική που τσακίζει τους μικρομεσαίους αγρότες

Με την παρουσία «επισήμων» από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, από την Τοπική Διοίκηση, καθώς και εκπροσώπων αγροτοσυνδικαλιστικών δυνάμεων που δρουν υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, αλλά με την παντελή απουσία αγροτών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η καθιερωμένη χρονιάτικη φιέστα για τον «επίσημο» γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, που οργάνωσαν η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κιλελέρ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19/3, μετά τον 25ήμερο αγώνα στα μπλόκα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων οργάνωσε μαζική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Στις ομιλίες στην προχτεσινή «φιέστα», ενώπιον... ανύπαρκτου αγροτικού ακροατηρίου, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τους άλλους «επισήμους» δεν ακούστηκε φυσικά κουβέντα κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες.

Αντίθετα, αυτήν την πολιτική υπερασπίστηκε με θέρμη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης, απευθύνοντας κάλεσμα στους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες να πάρουν μέρος «σε έναν ευρύ και δημόσιο διάλογο για τη συνδιαμόρφωση των εθνικών θέσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Προκλητική ήταν η ομιλία του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπαδόπουλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ανενδοίαστα ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό είναι προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών!

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός (στηρίχτηκε από τη ΝΔ), ζήτησε πρόσθετα μέτρα και κονδύλια υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανεπίτρεπτη καθυστέρηση» στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 και άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ