Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Πρωτιές για τη ΔΑΣ σε Λυκόβρυση - Πεύκη και Γιάννενα

Την απόλυτη πλειοψηφία πήρε ξανά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, βγαίνοντας παράλληλα ενισχυμένο σε ψήφους.

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 196 εργαζόμενοι, από 157 στις προηγούμενες εκλογές, καθώς πλέον μέλη του σωματείου έγιναν και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας (π.χ. συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου). Τα άκυρα και τα λευκά ήταν 8.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε 114 ψήφους, 60,6% και 4 έδρες (από 90 ψήφους, 61,22% και 4 έδρες το 2014). Η «Ενωτική Δράση Εργαζομένων» πήρε 41 ψήφους, 21,8%, και 2 έδρες (στηρίζεται από δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - δεν κατέβηκε την προηγούμενη φορά) και η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήρε 33 ψήφους, 17,6% και 1 έδρα (από 27 ψήφους, 18,36% και 1 έδρα το 2014).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, που «με την ψήφο τους ανανέωσαν τη στήριξή τους στις ταξικές δυνάμεις, προστάτεψαν ως κόρη οφθαλμού το σωματείο μας, το αποκούμπι όλων μας, το θωράκισαν από τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο κίνημα, αναγνώρισαν τους κόπους, τους αγώνες μας».

Πρωτιά και στα Γιάννενα

Σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ ΟΤΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και στις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων.

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 569 εργαζόμενοι και βρέθηκαν 16 λευκά και άκυρα.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε 163 ψήφους και 3 έδρες, η «Ενότητα» 154 ψήφους και 3 έδρες, η «Δυναμική Πρωτοβουλία Εργαζομένων» 153 ψήφους και 2 έδρες, οι «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις» 83 ψήφους και 1 έδρα.

Η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους που την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη, «όλους αυτούς που αναγνώρισαν τους αγώνες που κάνουν οι ταξικές δυνάμεις μέσα κι έξω από τα δημαρχεία, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στους υπόλοιπους εργάτες, στους άνεργους, στους κακοπληρωμένους εργαζόμενους της πόλης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ