Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ - ΑΣΓΜΕ
Καταδικάζουν τη νέα δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής

Τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 24χρονου φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν με ψήφισμά τους Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ. Οι Σύλλογοι Φοιτητών Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής, Γερμανικού, Ψυχολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Γεωλογικού, ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού, Νομικής, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών, με το ψήφισμά τους, καλούν τους φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά να καταδικάσουν τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ, να την απομονώνουν και αυτή καθώς και λογικές ανοχής προς την εγκληματική της δράση, στο όνομα του ότι είναι «κοινοβουλευτικά εκλεγμένο κόμμα». Να πετάξουν έξω τους φασίστες από τις σχολές.

Οπως σημειώνουν, «χρειάζεται οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον κοινό τους αγώνα με το εργατικό κίνημα, να πρωτοστατήσουν στην αποκάλυψη του ρόλου της μέσα στις σχολές και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να απομονωθεί στη συνείδηση κάθε νέου και νέας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο κοινός αγώνας μαθητών, εργαζομένων, φοιτητών και εκπαιδευτικών που οργανώθηκε μέσα από τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, για να γίνουν ασπίδα προστασίας στα προσφυγόπουλα και να τσακίσουν το ρατσιστικό δηλητήριο της ΧΑ, για να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες κατηγορίες στον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας Κ. Πελετίδη, που αρνήθηκε να δώσει χώρο στους φασίστες, δείχνουν τη δύναμη που έχει το οργανωμένο κίνημα για να απομονώσει το φασισμό».

Την επίθεση καταδικάζει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι γνωστή η δράση τους και στα σχολεία όπου έχουν επιλεγεί να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα και οι αντιδραστικές τους ενέργειες και προσπάθειες ώστε να μη συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ΑΣΓΜΕ που καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή, να αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να απομονώσουν αντιδραστικές φωνές και πράξεις στα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα.

Ακόμα, την επίθεση καταδικάζουν με ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το ΣΕΤΗΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ