Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χτες πρωτόκολλο που είχε προηγουμένως επικυρώσει η Γερουσία για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, κατά την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το Μάη στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, 39 Δημοκρατικοί βουλευτές υπέγραψαν επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Αμυνας, ζητώντας περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πώληση πυρομαχικών «ακριβείας» στη Σαουδική Αραβία, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για «τα θύματα» (δηλαδή τις σφαγές χιλιάδων αμάχων) στην Υεμένη από τη διετή ιμπεριαλιστική επίθεση της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ξεκίνησε χτες στο Ιράν η εγγραφή των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της 19ης Μάη. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Απρίλη, οπότε το ιερατικό Συμβούλιο των Φρουρών θα ανακοινώσει την τελική λίστα υποψηφίων. Νωρίτερα, χτες, η ΕΕ παρέτεινε έως τον Απρίλη του 2018 τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, επικαλούμενη «σοβαρές παραβιάσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι οποίες κυρώσεις είχαν επιβληθεί για την καταστολή διαδηλώσεων κατά του Ιρανού πρώην προέδρου Μ. Αχμαντινετζάντ μετά την επανεκλογή του το 2009.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Μια εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και ένας από τους μαθητές της σκοτώθηκαν προχτές βράδυ από τα πυρά του 53χρονου εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε, μέσα σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας. Ενας δεύτερος μαθητής τραυματίστηκε από τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές είχε ποινικό μητρώο, καθώς είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ