Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια στον φασισμό

Στην Κω
Στην Κω
Στα πλαίσια των πολύμορφων εκδηλώσεων που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ενόψει των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου Κρήτης της ΚΝΕ, διοργάνωσε την Κυριακή 9/4 ένα ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5.

Το τουρνουά είχε τίτλο: «Βγάλε κόκκινη κάρτα στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Δεκάδες μαθητές συγκεντρώνονταν από νωρίς το απόγευμα στο γηπεδάκι στα Δειλινά, έφτιαξαν ομάδες και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό, ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Στην κουβέντα που ακολούθησε, οι μαθητές συζήτησαν για τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό και για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο έπαινος που δόθηκε στους συμμετέχοντες από την Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ και ανέφερε την ιστορία της FC Start, μιας ομάδας ποδοσφαιριστών στην κατεχόμενη από τους ναζί Ουκρανία του Β' Παγκοσμίου πολέμου, που απέδειξε ότι ο φασισμός δεν είναι ανίκητος, καθώς οι ποδοσφαιριστές μείνανε πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας τους, του πρώτου κράτους που είχε καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, πληρώνοντας με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 7 μ.μ.

Στην Κω

Στο Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο
Αντίστοιχα, μια μέρα πριν, τουρνουά μπάσκετ 3on3 διοργάνωσε η ΟΒ Κω της ΚΝΕ, με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Οι προσπάθειες, τόσο από μερίδα διευθυντών, όσο και από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να μη φτάσει το σύνθημα του Φεστιβάλ και του τουρνουά στους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού, έπεσαν στο κενό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, έδωσαν το «παρών» στο τουρνουά και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ερωτηματολόγιο που μοιραζόταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το Μαθητικό Φεστιβάλ. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 11 ομάδες. Οι νικήτριες ομάδες ήταν: Για τον όμιλο των κοριτσιών οι «Big three», για τον όμιλο 12 - 13 οι «Fight club» και για τον όμιλο 14 - 15 οι «3D».

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ δηλώνουν ότι με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους, αναδεικνύοντας στη νεολαία των νησιών την πραγματική αιτία του πολέμου, της προσφυγιάς, αλλά και της αδικίας που συναντούν σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους. Θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για ένα σχολείο με βάση τις ανάγκες των μαθητών των λαϊκών οικογενειών.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 29 Απρίλη στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στον Ανθόκηπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το ταξίδι των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2022-06-01 00:00:00.0)
Στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας (2018-08-08 00:00:00.0)
Ποδοσφαιρικό μαθητικό τουρνουά με μαζική συμμετοχή (2018-05-30 00:00:00.0)
Στη Βόρεια Ελλάδα (2018-05-03 00:00:00.0)
Στο Αιγάλεω (2017-05-03 00:00:00.0)
Γιορτές αντίστασης και ελπίδας (2014-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ