Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡ 58-71
Είχε την ευκαιρία... την πέταξε στο β'

Πληρώνοντας την κατάρρευσή του στο β' μέρος, ο Παναθηναϊκός με το «καλημέρα» των υποχρεώσεών του για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας δυσκόλεψε κατά πολύ το έργο του, χάνοντας χτες από τη Φενέρ με 71-58 στο ΟΑΚΑ. Ετσι οι «πράσινοι» έχασαν το πλεονέκτημα έδρας, με την τουρκική ομάδα να έχει πλέον την τύχη στα χέρια της ενόψει της συνέχειας, και ειδικά όταν η σειρά των αγώνων γυρίσει στην έδρα της. Πλέον ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στο φάιναλ φορ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ, αύριο Πέμπτη.

Οι «πράσινοι», με εξαίρεση το διάστημα 5' - 20', ήταν «σκιά» του καλού τους εαυτού, παρασύρθηκαν από το ρυθμό των φιλοξενούμενων και με αρκετά αμυντικά προβλήματα και έλλειψη δημιουργίας στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στη Φενέρ να φύγει με την πολύτιμη νίκη.

Αρχικά η ελληνική ομάδα ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει με 16-6. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, βελτιώθηκε σημαντικά αμυντικά, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη (μόλις 1 στο προαναφερθέν 15λεπτο διάστημα) και με τον Μπουρούση να κυριαρχεί στη θέση «5» και τον Καλάθη από την περιφέρεια να δίνει πολύτιμες λύσεις επιθετικά, κατάφερε με επιμέρους σερί 36-12 να προηγηθεί στο ημίχρονο 42-28. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στην επανάληψη, όταν η Φενέρ «έκλεισε» την άμυνά της χάρη και στην παρουσία των δύο ψηλών της, Βέσελι και Γιούντο, και με τον Μπογκντάνοβιτς να κυριαρχεί στα περιφερειακά σουτ έφερε τα πάνω κάτω, μειώνοντας αρχικά σε 50-48 στο 30', και κυριαρχώντας πλήρως στην 4η περίοδο πήρε τη νίκη.


Eurokinissi Sports

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

Φενέρμπαχτσε: Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5/6 τρ.), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

  • Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και δυσκολότερα απ' όσο αναμενόταν, νίκησε στην έδρα της τη Μπασκόνια με 98-90, κάνοντας το 1-0 στις νίκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ