Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοιξε η αυλαία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με σύνθημα, δανεισμένο από ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη (που σήμερα συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη γέννησή του), «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο!», τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχουν ήδη ανοίξει την αυλαία τους και θα απλωθούν σε όλη την Ελλάδα με πολλές δεκάδες εκδηλώσεις μέχρι τις αρχές του Μάη.

Με ανακοίνωση για τα Φεστιβάλ η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές καλώντας τους να τα κάνουν δική τους υπόθεση και σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ελα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Ελα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση. Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Ελα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον: Να ανατρέψουμε το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Να παλέψουμε για την κοινωνία, το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζουν».

Σ' αυτό το πλαίσιο, Μαθητικά Φεστιβάλ πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα στη Σαλαμίνα και στην Αρτα (το Μαθητικό Φεστιβάλ που ήταν επίσης προγραμματισμένο γι' αυτό το Σάββατο στα Γρεβενά, θα γίνει το Σάββατο 29 Απρίλη). Αναλυτικά τα προγράμματα των εκδηλώσεων σε Σαλαμίνα και Αρτα έχουν ως εξής:

Στη Σαλαμίνα


Το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 22 Απρίλη και ξεκινάει από το πρωί με τουρνουά ποδοσφαίρου (που θα γίνει στα Αγάλματα) και τουρνουά μπάσκετ (που θα γίνει στα Παλούκια).

Από τις 6.30 μ.μ. και μετά αρχίζουν οι κεντρικές εκδηλώσεις στα Αγάλματα, που θα περιλαμβάνουν:

  • Συναυλίες με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα.
  • Συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;». Θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Ηλίας Πατίδης καθώς και ένας μαθητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της συζήτησης, τα προβλήματα του σημερινού σχολείου και το πώς ονειρεύονται οι μαθητές το σχολείο, έχει διακινηθεί το προηγούμενο διάστημα ερωτηματολόγιο στους μαθητές στα σχολεία της Σαλαμίνας.
  • Παιχνίδι «πες - βρες» school edition.
  • Εκθεση σκίτσου και γκράφιτι.
  • Προβολή βίντεο από δραστηριότητες και κινητοποιήσεις των μαθητών τα δύο τελευταία χρόνια.
  • Βράβευση των νικητριών ομάδων των πρωινών τουρνουά.
Στην Αρτα

Στην Αρτα, το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι προγραμματισμένο επίσης για το Σάββατο 22 Απρίλη, ωστόσο θα προηγηθεί, σήμερα, Πέμπτη, τουρνουά ποδοσφαίρου που θα γίνει στο 4ο Λύκειο στις 5 μ.μ.

Το Σάββατο οι κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Σκουφά και θα περιλαμβάνουν:

  • Από τα περσινά Μαθητικά Φεστιβάλ
    Από τα περσινά Μαθητικά Φεστιβάλ
    Επιτραπέζιο παιχνίδι ερωτήσεων για μαθητές Γυμνασίου με θέμα τον πόλεμο.
  • Χαιρετισμό από μαθητή - μέλος της ΚΝΕ.
  • Βράβευση των νικητών του τουρνουά ποδοσφαίρου.
  • Προβολή βίντεο της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
  • Συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ