Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα σύσκεψη για τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

Από πρόσφατη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου
Από πρόσφατη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου
Νέα σύσκεψη για το ζήτημα των σκουπιδιών που πνίγουν τους δρόμους της πόλης και των χωριών της Ζακύνθου, εδώ και πάνω από έξι μήνες, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εσωτερικών, οπότε και αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος και την τελική λύση. Σε κάθε περίπτωση, κάτοικοι και φορείς είναι σε επιφυλακή, καθώς οι κατά καιρούς «λύσεις» που προτείνονται, από τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα, εντείνουν την ανησυχία τους. Η ανησυχία αυτή έχει καταγραφεί και στους αγώνες που έχουν δοθεί στο νησί, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο διεκδικεί άμεση λύση, επιστημονικά ορθή, με σαφή κατεύθυνση ενάντια στην οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση και την παραπέρα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, θα επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την προσωρινή εγκατάσταση δεματοποίησης σε προβλεπόμενο χώρο, ιδιοκτησίας του δήμου, και συγκεκριμένα στο ΧΥΤΑ Σκοπού, ο οποίος θυμίζουμε ότι έκλεισε τον περασμένο Οκτώβρη καθώς είχε κορεστεί, με κίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία είναι χαρακτηρισμένη θαλάσσιο πάρκο. Επίσης, αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) της οριστικής λύσης (ΧΥΤΥ) στη διαχείριση των απορριμμάτων, στη θέση Λίβας.

Τις επόμενες μέρες, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα με τους εμπλεκόμενους φορείς και να διευκρινισθούν το χρονοδιάγραμμα, οι επόμενες ενέργειες και οι φορείς υλοποίησής τους.

Να σημειώσουμε ότι το Εργατικό Κέντρο έχει καλέσει τους φορείς και συλλόγους του νησιού σε συντονισμό και δράση ώστε να διεκδικήσουν από κοινού την απαλλαγή των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου από τα τέλη καθαριότητας για όσο διάστημα είναι τα σκουπίδια στους δρόμους. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να απαιτήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σχετική απόφαση ως «δίκαιη και σωστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ