Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - ΕΒΕΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπογράφτηκε στις 20 Απρίλη. Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί σε ανάλογα παραδείγματα σύζευξης πανεπιστημίων και αγοράς, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που θέλει τα ιδρύματα ως εργαλείο για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Σκοπός του μνημονίου είναι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας, «η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα», «η προώθηση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και η αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων». Στους ειδικότερους στόχους περιγράφονται «η στοχευμένη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα», «η δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων (startup)», «η καλύτερη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων που μετασχηματίζουν ερευνητικά αποτελέσματα σε προϊόντα που μπορούν να διατεθούν στη διεθνή αγορά», «η υλοποίηση από κοινού δράσεων για την προσέλκυση ερευνητών και επενδυτών» κ.ά.

Παράλληλα, υπογράφτηκε και Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΙΕΜΕ - ΚΕΕΕ). Η συνεργασία «θα μπορεί να περιλαμβάνει από κοινού διοργανούμενες προσπάθειες έρευνας, διεκδίκησης και υλοποίησης ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων, από κοινού διοργάνωση ημερίδων και ενημερωτικών συναντήσεων, κοινή έκδοση τελικών κειμένων μετά από έρευνες και μελέτες εξειδικευμένων θεμάτων για τον επιχειρηματικό κόσμο», όπως αναφέρεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ