Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και εικαστικές δημιουργίες

Θέατρο, χορό, μουσική και εικαστικές δημιουργίες συνδυάζει το πολυθέαμα «Μεταμορφώσεις», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη Σύρου (7-9/9). Με την καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση κλείνει το Φεστιβάλ «Ερμουπόλεια 2001». Το πολυθέαμα, εμπνευσμένο και βασισμένο σε τέσσερα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτό, αφιερώνεται στον Αλέξη Σολομό.

Στις «Μεταμορφώσεις», τα γλυπτά έργα του Τάκη Λουκάτου μεταμορφώνονται σε ζωντανές υπάρξεις μέσω χορευτών και ηθοποιών και μας «ταξιδεύουν» σε μια ονειρική πραγματικότητα. Το θεατρικό μέρος του πολυθεάματος περιλαμβάνει τα μονόπρακτα του Κοκτό «Ψεύτρα», «Ανθρώπινη φωνή», «Φάντασμα Μασσαλίας», «Πανηγύρι», τα οποία πρωτοανέβασε ο Αλέξης Σολομός (1950). Ερμηνεύουν: Αννα Φόνσου, Μίνα Χειμώνα.

Στο φουαγιέ του θεάτρου (7-15/9) θα παρουσιάζεται έκθεση με 40 κούκλες - γλυπτά του Τάκη Λουκάτου. Η σκηνοθεσία του θεατρικού μέρους είναι του Τάκη Λουκάτου. Σκηνογραφία, κοστούμια, φωτισμός, καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Κίτοβα. Χορογραφίες Βαρβάρας Παξιμαδά, θεατρική διδασκαλία Βέρας Ζαβιτσιάνου, μετάφραση Μαρίας Χριστοδουλίδου. Συμμετέχουν χορευτές της Σχολής «Ραλλού Μάνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ