Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Τα «χαϊδεμένα παιδιά» της ΕΡΤ

Παρουσιάστηκε χτες η νέα σειρά του Γιάννη Σμαραγδή, που θα ξεκινήσει τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Σκηνή από το νέο σίριαλ της ΕΤ-1 «Τα χαϊδεμένα παιδιά» του Γιάννη Σμαραγδή
Σκηνή από το νέο σίριαλ της ΕΤ-1 «Τα χαϊδεμένα παιδιά» του Γιάννη Σμαραγδή
«Κόσμος δίχως ύλη, δίχως φυλακή. Μόνο το "ποντίκι" και το φως που διεκδικεί...». Με τον αιχμηρό αυτό στίχο του Διονύση Σαββόπουλου ξεκινά το νέο σίριαλ του Γιάννη Σμαραγδή, «Τα χαϊδεμένα παιδιά», το οποίο θα μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της νέας τηλεοπτικής περιόδου που αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Γιάννης Σμαραγδής δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών «Χατζημανουήλ», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», έρχεται να κάνει την έκπληξη, φέτος, σκηνοθετώντας μια κωμική σειρά, μια κοινωνική σάτιρα, που έρχεται να ανατρέψει τα όσα βλέπαμε μέχρι σήμερα και πιστεύαμε ότι είναι κωμωδία. Οι φανταστικοί ήρωες της σειράς, «Τα χαϊδεμένα παιδιά», τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που διακατέχονται από μια «φυσική ανάγκη» για το δίκαιο, δημιουργούν το ΕΣΠΑ (Ειδικό Σώμα Πάταξης Αθλιότητας) και επεμβαίνουν κάθε φορά που οι περιστάσεις τους προκαλούν. Ωστόσο, η κινητήρια δύναμη των πάντων είναι ο γερο - χάκερ Νικηφόρος Α', ο οποίος όχι μόνο παρακολουθεί, προστατεύει και ενίοτε καθοδηγεί διακριτικά τη σκανδαλιάρικη παρέα του γιου του, αλλά ανοίγει το δρόμο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Η ιστορία ξεκινάει στη μάντρα μιας μονοκατοικίας όπου πέντε πιτσιρίκια έκαναν ένα αστείο πταίσμα για το οποίο συνελήφθησαν και μπήκαν σε περιπέτειες. Από το σημείο αυτό ξετυλίγεται και ο ιστός της ιστορίας με απρόβλεπτες κωμικοτραγικές καταστάσεις. Στο σίριαλ που θα ολοκληρωθεί σε 18 επεισόδια, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μπέζος, Ντίνα Κώνστα, Τάσος Παλαντζίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Τόνι Αντονι, Κώστας Τσάκωνας, Αλμπέρτος Φάις, κ.ά. Το σενάριο της σειράς είναι του Παναγιώτη Πασχίδη, η μουσική του Διονύση Σαββόπουλου και η φωτογραφία του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Η νέα σειρά παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, τόνισε ότι «Τα χαϊδεμένα παιδιά» αποτέλεσαν δημιούργημα όλων των συντελεστών και ειδικά των ηθοποιών οι οποίοι πήραν το σενάριο στα χέρια τους και του έδωσαν σάρκα και οστά. Ενώ σχολιάζοντας την όλη δουλιά αναφέρθηκε στους συντελεστές, λέγοντας ότι «ήταν μια ευτυχής συνεργασία».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τους συντελεστές ήταν ο πρόεδρος της ΕΡΤ ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Μάνος Ευστρατιάδης, γενικός διευθυντής της ΕΤ-1 και ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος, πρώην γενικός διευθυντής της ΕΤ-1 και νυν εντεταλμένος σύμβουλος του προέδρου.

Οσον αφορά το ζήτημα του χρόνου και της ώρας μετάδοσης του σίριαλ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Π. Παναγιώτου επιχείρησε χαριτολογώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί για «εξαφάνιση» της σειράς και των δημιουργών της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση των υπευθύνων της ΕΡΤ ήταν η σειρά να μεταδίδεται καθημερινά και σε ώρα εκτός της ζώνης πράιμ τάιμ. Η πρόθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συντελεστών. Στο παρά πέντε, λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη Τύπου, φαίνεται πως σε συνάντηση που είχε ο Γιάννης Σμαραγδής με τον γενικό διευθυντή της ΕΤ-1 το θέμα διευθετήθηκε. Αλλωστε, όπως είπε χτες ο σκηνοθέτης της σειράς «Το ζήτημα έχει λήξει». Παράλληλα, ο Μάνος Ευστρατιάδης, δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη θέση στο σίριαλ, ενώ όλες οι καινούριες σειρές θα μεταδίδονται στη ζώνη πράιμ τάιμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ