Τετάρτη 10 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Η ώρα των ημιτελικών

Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων στα ημιτελικά του πρωταθλήματος δίπλα στο τρόπαιο του πρωταθλητή της Basket League

Eurokinissi

Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων στα ημιτελικά του πρωταθλήματος δίπλα στο τρόπαιο του πρωταθλητή της Basket League
Με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων για τα ημιτελικά, σήμερα και αύριο, ξεκινά πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του πρωταθλητή στη Basket League. Τα ημιτελικά ανοίγουν με τη σημερινή αναμέτρηση του πρώτου της κανονικής περιόδου Ολυμπιακού με τον τέταρτο Αρη, ενώ θα συνεχιστεί αύριο με την κόντρα του δεύτερου Παναθηναϊκού και της τρίτης ΑΕΚ. Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στους δύο «αιώνιους».

Χτες ο ΕΣΑΚΕ διοργάνωσε την επίσημη συνέντευξη Τύπου της τελικής φάσης στη Basket League, στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών.

Γ. Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός): Αλλο Ευρωλίγκα, άλλο πρωτάθλημα

Για τον πρώτο της κανονικής περιόδου Ολυμπιακό, που μπαίνει στη διαδικασία «στη σκιά» της επικείμενης συμμετοχής του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο τεχνικός του Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλησε να διαχωρίσει τα πράγματα. Οπως είπε χαρακτηριστικά, Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα είναι διαφορετικά πράγματα, που έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Για τον ίδιο, οι παίκτες του Ολυμπιακού διαθέτουν την εμπειρία και γνωρίζουν πως η πρόκριση στο φάιναλ φορ δεν επηρεάζει σε κάτι τους αγώνες με τον Αρη. Για τους οποίους, μάλιστα, είπε πως χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και «αν δεν εμφανιστείς έτοιμος, μπορεί να πάθεις ζημιά».

Τ. Πασκουάλ (ΠΑΟ): Με έξτρα κίνητρο για διάκριση

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Ισπανός τεχνικός Τσάβι Πασκουάλ τόνισε πως δεν θεωρεί εκ των προτέρων φαβορί την ομάδα του, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να έρθει η πρόκριση στον τελικό απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, που θέλει σεβασμό. Οπως τόνισε, η ομάδα του, μετά την αποτυχία για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, έχει πλέον έξτρα κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός κόουτς αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικράτησε μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε, επισημαίνοντας πως συνέβη το χειρότερο δυνατό σενάριο. Αυτό όμως, όπως διευκρίνισε, δεν σημαίνει πως η ομάδα θα εμφανιστεί επηρεασμένη στη διαδικασία των πλέι οφ.

Σ. Μανωλόπουλος (ΑΕΚ): Βήμα μπροστά η φετινή χρονιά

Από την ΑΕΚ, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τόνισε πως η χρονιά έδειξε πως η ομάδα του έκανε ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια να εδραιωθεί στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού πρωταθλήματος, αν και αναγνώρισε πως ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» και τις υπόλοιπες ομάδες υπάρχει διαφορά. Δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστική στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, διεκδικώντας τις πιθανότητές της.

Δ. Πρίφτης (Αρης): Επιβεβαίωση της προσπάθειας που έγινε

Επιβεβαίωση της προσπάθειας που έγινε όλη την χρονιά χαρακτήρισε ο τεχνικός του Αρη Δημήτρης Πρίφτης την παρουσία της ομάδας στην τετράδα του πρωταθλήματος, κάτι που, όπως υπογράμμισε, δείχνει και τη σταθερότητα που υπήρξε. Από την άλλη, ο Ελληνας τεχνικός υποστήριξε ότι πλέον ενόψει Ολυμπιακού ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει, κάτι που γνωρίζουν όλοι στην ομάδα, η οποία όμως είναι έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, πρόσθεσε.

  • Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων, οι οποίοι μίλησαν για τους αγώνες των ημιτελικών. Παραβρέθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (ΠΑΟ), Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Σπύρος Μούρτος (Αρης).
  • Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων: Σήμερα: Ολυμπιακός - Αρης (ΣΕΦ 19.00 Cosmote Sports 4). Πέμπτη: ΠΑΟ - ΑΕΚ (19.00 Novasprots 2).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ