Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Τύρναβο, Κρήτη και Λέσβο

Ακολουθώντας τα βήματα των συναδέλφων τους της επαρχίας Αγιάς, οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τον παγετό.

Στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε στον Τύρναβο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους του δήμου Τυρνάβου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, αύριο Παρασκευή 12 Μάη, στις 11 π.μ., με αιτήματα: Να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τον παγετό του Γενάρη του 2017. Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παγετόπληκτους των χωριών Αργυροπουλίου και Δαμασίου για τον παγετό του Μάρτη του 2016. Να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν οι παραγωγοί για να δηλώσουν τις καλλιέργειές τους για τον περσινό παγετό και οι οποίοι άδικα εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Προσυγκεντρώσεις των αγροτών θα γίνουν στην Τούμπα, μέσα στην πόλη του Τυρνάβου (10 π.μ.), και στις 9.30 π.μ. έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στον Αμπελώνα, στην κεντρική πλατεία Δαμασίου, στην κεντρική πλατεία Αργυροπουλίου και στην κεντρική πλατεία Πλατανουλίων.

Στο μεταξύ, με αφετηρία την πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων ξεκινά δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης. Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στον κόμβο Μουρνιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία με αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία 1866, όπου και θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των Χανίων.

Στις 23 Μάη θα συμμετάσχει στην παγκρήτια αγροτική σύσκεψη στο Ρέθυμνο, ενώ για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη, σε συνεργασία με την Επιτροπή των Μπλόκων, διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην εφορία, το δασαρχείο και την αντιπεριφέρεια Κρήτης. Επίσης, η ΕΟΑΣ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο αντιπολεμικό διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, 27 και 28 Μάη στα Χανιά.

Στη Λέσβο, τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών του νησιού συναντήθηκε προχτές με τον αντιπεριφερειάρχη, απαιτώντας αύξηση των κονδυλίων για τη δακοκτονία αλλά και στελέχωση των εργαστηρίων του Οργανισμού ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ώστε υπό την ευθύνη του να γίνεται αποκλειστικά η δειγματοληψία και ο έλεγχος του γάλακτος των ντόπιων παραγωγών. Ζήτησε επίσης την ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού με μόνιμους δασοπυροσβέστες και οχήματα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ