Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση στηλίτευσε στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαρακτηριστικά ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, σημείωσε ότι η Αθήνα γίνεται όλη τουριστική περιοχή και τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά. Δηλαδή τα Πατήσια και τα Θυμαράκια γίνονται αξιοθέατα τουριστικού ενδιαφέροντος, τόνισε και υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο το εμπόριο. «Το μέτρο αυτό είναι "πιλότος" και για άλλους κλάδους και χώρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή δε την τοποθέτηση του δημάρχου στην αρχή της συνεδρίασης, περί προσπάθειας της δημοτικής αρχής για βελτίωση της ζωής των πολιτών της Αθήνας και για τουριστική απογείωση της πόλης, θυμίζοντας ανάμεσα σε άλλα και τη νομοθετική της πρόταση για ρύθμιση των διαδηλώσεων, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα βγουν χιλιάδες στους δρόμους. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το «χάιδεμα» των μνημονιακών κυβερνήσεων από το δήμο συνεχίζεται και η απάντηση πρέπει να δοθεί στο δρόμο, πρέπει να ενισχυθεί η φωνή που λέει «φτάνει πια».

Το αίτημα να παραχωρηθεί η οδός Υψηλάντου και οι γύρω κάθετοι δρόμοι για αποκλειστική χρήση για τη λειτουργία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κατέθεσαν χτες στη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ηλ. Σιώρας, δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, στο οποίο εργάζονται συνολικά περίπου 3.000 άτομα και το οποίο δέχεται σε γενική εφημερία 1.500 άτομα. Το δε τελευταίο διάστημα, το προσωπικό του νοσοκομείου έχει να αντιμετωπίσει τις κλήσεις που «κόβει» η δημοτική αστυνομία.

Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην αρμόδια Διεύθυνση, η οποία θα φέρει σχετική εισήγηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ