Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

Από τις αρχές Μάη έχει διακοπεί η μεταφορά των μαθητών των χωριών Ομαλού και Πεντάλοφου από και προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας Κιλκίς, όπου φοιτούν, καθώς κυβέρνηση και Περιφέρεια δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που, κατά τη διάρκεια αυτού του σχολικού έτους, γονείς και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό. Μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη 2016, οι συγκεκριμένοι μαθητές μετακινούνταν με το ΚΤΕΛ. Με τη λήξη της σύμβασης των ΚΤΕΛ με την Αντιπεριφέρεια, δεν έγινε ανανέωση της σύμβασης από πλευράς των ΚΤΕΛ, καθώς το κόμιστρο θεωρήθηκε χαμηλό. Στη συνέχεια, από τον Γενάρη του 2017, τη μεταφορά ανέλαβε ο συνεταιρισμός ΤΑΞΙ της περιοχής, ο οποίος δεν ανανέωσε τη σύμβαση από την 1η Μάη για τον ίδιο λόγο.

Το αποτέλεσμα είναι για ακόμα μια φορά η μεταφορά να επιβαρύνει τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν με δικά τους έξοδα τα παιδιά τους, την ώρα που πολλοί από αυτούς αφενός δεν διαθέτουν δικά τους επιβατικά αυτοκίνητα, αφετέρου άλλοι που είναι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να μετακινηθούν δύο φορές τη μέρα στη Γουμένισσα.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς του ΠΑΜΕ καλεί κυβέρνηση και Περιφέρεια να δώσουν άμεσα λύση, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών και χωρίς να χαθεί άλλη μέρα που τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο.

Επίσης, καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών, ώστε κάθε χρονιά και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Επίσης, ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ