Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενας νεκρός από δασική πυρκαγιά

Καμένο σπίτι από την προχτεσινή φωτιά

Eurokinissi

Καμένο σπίτι από την προχτεσινή φωτιά
Ενα άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο από πυροσβέστες, σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων στην περιοχή Αρτέμιδα στο Πανόραμα - Μασιάρι Λουτρακίου Κορινθίας, όπου, αργά το μεσημέρι της Κυριακής (στις 15.32), εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση. Παράλληλα, ζευγάρι ηλικιωμένων, 84 και 80 χρόνων, που εγκλωβίστηκε από την πυρκαγιά, φέρει εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Θα χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας του πτώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα, 79 χρόνων, που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη, ενώ είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά. Μάρτυρες αναφέρουν πως την ώρα που οι μαύροι καπνοί είχαν καλύψει τα πάντα, η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της ώστε να το εγκαταλείψει. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Το βράδυ δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς, παρά μόνο μικροεστίες. Η πυρκαγιά που είχε φτάσει μέχρι τα σπίτια του οικισμού της περιοχής, προκάλεσε ζημιές σε μερικά από αυτά. Σημειώνεται ότι για την κατάσβεσή της επιχείρησαν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη CL, τέσσερα PZL και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου, πιάστηκε χτες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με το Ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Κορίνθου, 28χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μασιάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ