Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Στην απεργία με ταξικό προσανατολισμό

Να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στους ΟΤΑ, στις 22 και 23 Μάη, έχοντας ταξικό προσανατολισμό και με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τους, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η ΔΑΣ ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της. Στο πλαίσιο της απεργίας καλεί στις 22 Μάη στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί και στις 23 Μάη, σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 8.30 το πρωί.

Παράλληλα, η ΔΑΣ αναδεικνύει τον επιζήμιο για τους εργαζόμενους ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ ΟΤΑ). Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στις 16 Μάη, οι παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ και «Συσπειρώσεις» αποφάσισαν τη 48ωρη απεργία συμφωνώντας στο ίδιο πλαίσιο. Για τους συμβασιούχους προτείνουν «να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017 ώστε να μαζέψουν μόρια οι συνάδελφοι για το διαγωνισμό που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει η κυβέρνηση. Υιοθετούν δηλαδή πλήρως την επιχειρηματολογία Σκουρλέτη που προσπαθεί (...) να κρύψει ότι πίσω από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχονται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της συμφωνίας για απολύσεις και μείωση των κρατικών δαπανών. Οι δηλώσεις Γεροβασίλη ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εταίρους ότι θα δώσει σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα σε ιδιώτες δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες».

Ακόμα, για τους παιδικούς σταθμούς «το αίτημα είναι μόνο να παρθεί πίσω η εξαγγελία Γαβρόγλου για τη 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ μαζί με τη φιλοκυβερνητική ηγεσία της ΠΑΣΥΒΝ έχουν παγιδέψει τον κλάδο στην "έξυπνη" επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης να στραφεί η προσοχή στα 4χρονα την ίδια ώρα που:

  • Η ΚΕΔΕ προτείνει την αλλαγή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας (με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας με άνοιγμα των σταθμών και στις γιορτές κ.λπ.).
  • Η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή δωρεάν δομές για 135.000 παιδιά που θα υλοποιηθούν μέσα από ΚΟΙΝΣΕΠ, που εξαγγέλλουν ότι οι προσλήψεις για όλο το Δημόσιο θα είναι 2.000 - 3.000 τα επόμενα χρόνια, άρα κανένα μέλλον για μονιμοποίηση των συναδέλφων του ΕΣΠΑ».

Με αυτό το πλαίσιο «και με την πρόταση που θέλει η 48ωρη να κοπεί σε 2 θεματικές ενότητες, μία μέρα για παιδικούς και μία μέρα για συμβασιούχους, η ΔΑΣ ΟΤΑ δεν συμφώνησε και αντιπροτείναμε αποχή το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μάη, Δευτέρα 22 Μάη καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία και Γενικές Συνελεύσεις, Τρίτη 23 Μάη 24ωρη απεργία για όλο τον κλάδο και για όλα τα ζητήματα που έχει ανοίξει η πολιτική της κυβέρνησης». Ακόμα, πρότεινε να στηριχθεί η χτεσινή κινητοποίηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Η ίδια πλειοψηφία αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας «το Σωματείο Εργαζομένων Νομού Σερρών γιατί στο Καταστατικό του δεν φαίνεται καθαρά ότι απαγορεύεται να ψηφίζουν οι συμβασιούχοι».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την απεργιακή μάχη διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση και μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην κλείσει καμιά δομή στους παιδικούς σταθμούς, καμιά απόλυση, δημόσια ενιαία Προσχολική Αγωγή, κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, «κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ