Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Κόντρα στο φαβορί με ... όπλο το παρελθόν

Με στόχο να επαναλάβει στην ίδια πόλη την επιτυχία του 2012 και να φτάσει στην 4η κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα στη μάχη του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» στον σημερινό πρώτο ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την νυν κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18.30 Νοvasports 1/ EΡΤ2), απέναντι στην οποία το 2012 στον τελικό είχαν καταφέρει να κατακτήσουν το 3ο τους τρόπαιο. Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν η Φενέρμπαχτσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης (21.30 Novasports 2/EΡΤ2).

Εχοντας το ρόλο του αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά σύμμαχο την παράδοση απέναντι στην αντίπαλό του, την οποία από το 2012 έχει νικήσει τρεις φορές σε φάιναλ φορ (τελικός 2012, ημιτελικοί 2013, 2015), ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει σήμερα το πρώτο από τα δύο βήματα για το στόχο της κατάκτησης του τροπαίου και να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ, όπως διευκρίνισε όμως, ούτε «αδιάβαστη» θα παρουσιαστεί, ούτε με πανικό. Αντίθετα, ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει την ποιότητα, την εμπειρία αλλά και ένα ισχυρό σύνολο για να πάρει αυτό που θέλει, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παιχνίδια. Μιλώντας για την ΤΣΣΚΑ, ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε πως όλοι γνωρίζουν την ποιότητα και τη σταθερότητα που έχει ως ομάδα. Γι' αυτό, όπως είπε, προκειμένου να την αντιμετωπίσεις χρειάζεται να είσαι πλήρως συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο αγωνιστικό πλάνο.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης χαρακτήρισε το παιχνίδι τελικό για την ομάδα του, αφού καλείται να αντιμετωπίσει ένα σπουδαίο και οργανωμένο σύνολο. Για τον ίδιο, πέραν της τακτικής στο σημερινό παιχνίδι θα παίξουν και άλλα πράγματα σημαντικό ρόλο, όπως η ετοιμότητα των παικτών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πέραν των γνωστών σημαντικών απουσιών των Χάκετ - Λοτζέσκι (τραυματίες) δεν έχει επιπρόσθετα προβλήματα. Για την ΤΣΣΚΑ το πρόβλημα ακούει στο όνομα Μίλος Τεόντοσιτς, αφού η συμμετοχή του είναι αμφίβολη εξαιτίας τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ