Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στα ... βαθιά για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός

Στη γνώριμή του Βουδαπέστη, όπου το 2002 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης αλλά πέρσι έχασε στον αντίστοιχο τελικό, ο Ολυμπιακός ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της διάκρισης του Φάιναλ 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην ουγγρική πρωτεύουσα έχοντας για μια ακόμη φορά υψηλές φιλοδοξίες, που φθάνουν μέχρι το τρόπαιο.

Αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη αφού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Ολυμπιακός για να βρεθεί στον τελικό καλείται να ξεπεράσει δύο από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Αρχικά σήμερα την κάτοχο του τίτλου κροατική Γιουνγκ και εάν προκριθεί τον περιμένει η ισχυρή και πολυνίκης του θεσμού, με 8 τίτλους, ιταλική Προ Ρέκο. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός λόγω της 2ης θέσης στον προκριματικό όμιλο καλείται να περάσει από τη διαδικασία των προημιτελικών αφού μόνο η πρωτιά ήταν αυτή που έδινε την απευθείας πρόκριση στην τετράδα.

Ο σημερινός αγώνας αποτελεί μια επανάληψη του περσινού τελικού, όπου η Γιουνγκ με τη νίκη της στέρησε τον τίτλο από τους Πειραιώτες. Στον Ολυμπιακό η ήττα από τη Βουλιαγμένη στον τελικό Κυπέλλου, που σταμάτησε ένα σερί 124 αήττητων αγώνων στις εγχώριες υποχρεώσεις, αποτέλεσε ένα γερό ταρακούνημα. Ο τεχνικός της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, έκανε λόγο για χαλάρωση ευελπιστώντας πως το... χαστούκι από τον ΝΟΒ μπορεί να λειτουργήσει θετικά ενόψει φάιναλ 6. Αλλωστε, όπως είπε, η ομάδα διαθέτει την εμπειρία να χειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Στα αγωνιστικά, αγωνία υπάρχει για την κατάσταση του Γιάννη Φουντούλη, που τραυματίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

  • Το σημερινό πρόγραμμα των προημιτελικών είναι: Ολυμπιακός - Γιουνγκ (20.00 ΕΡΤ2), Εγκερ - Μπρέσια (21.30). Στην τετράδα έχουν ήδη προκριθεί η Προ Ρέκο και η οικοδέσποινα του Φάιναλ 6 Ζολνόκι (περιμένει τον νικητή του αγώνα Εγκερ - Μπρέσια).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ