Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
«Ραντεβού» για τρόπαιο στο Κάρντιφ

Δύο από τα σπουδαιότερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους, θα διεκδικήσουν αύριο (Σάββατο) το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας (21.45 ΕΡΤ/Cosmote Sports 1).

Από τη μία η Ρεάλ, η ομάδα που έχει κερδίσει όλους τους τελικούς στους οποίους έχει συμμετάσχει (στην εποχή Τσάμπιονς Λιγκ), και από την άλλη η Γιουβέντους, εκείνη που μετράει τους περισσότερους χαμένους τελικούς από κάθε άλλη ομάδα (4). Από την πλευρά της η Ρεάλ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών (τελευταία που το κατόρθωσε η Μίλαν) και δεν έχει γίνει ποτέ στην εποχή Τσάμπιονς Λιγκ. Η δε Γιουβέντους θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 21 χρόνια (1996) και να φτάσει στην τρίτη κατάκτηση, πιάνοντας στη σχετική λίστα τις Ιντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε ατομικό επίπεδο, η κόντρα επικεντρώνεται στα πρόσωπα των Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ) και Τζίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους).

Είναι πολλά τα λεφτά...

Φυσικά, πέρα από τους αγωνιστικούς λόγους και το πρεστίζ των δύο ομάδων, τα κίνητρα για την κατάκτηση του τροπαίου αφορούν και τα οικονομικά κέρδη που αποφέρει η πρωτιά, ειδικά σε μια διοργάνωση που θεωρείται από τις «ναυαρχίδες» του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. Πίσω από τη «βιτρίνα» του αθλητικού θεάματος, με τις πολυεθνικές - χορηγούς και των δύο να περιμένουν την εκμετάλλευση της επιτυχίας για περαιτέρω αύξηση των κερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ