Σάββατο 3 Ιούνη 2017 - Κυριακή 4 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΜΙΔΗ, που «έφυγε» νωρίς από κοντά μας, πιστού και αταλάντευτου στο Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του, μπροστάρη στον αγώνα για τη νίκη της εργατικής τάξης, η γυναίκα του Δέσποινα, η οικογένεια του αδερφού του Γιώργου και τα παιδιά του Αντώνης και Νίκος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάσπακα, το ποσό των 550 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ η Μαρία Κοντογιάννη, ο Γιάννης Βάγγος (γιατρός), η Βάσω Γκικοπούλου και η Σταυρούλα Τζάνου προσφέρουν 80 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΤΕ Λιβαδειάς.

  • Ο Θόδωρος Στολτίδης προσφέρει 50 ευρώ και οι Δημήτρης Γκαλίτσης και Μάρω Φωτάκη προσφέρουν 50 ευρώ στη μνήμη της Ευ. Κουτσούμπα, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στον σύντροφο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 23/5/2017 και ήταν ακέραιος άνθρωπος, κομμουνιστής, διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Ανω Πόλης, στην οποία ανήκω και εγώ, και γι' αυτό είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ.

Αικ. Ζ. Θεοχαρίδου

***

ΦΩΤΟ

Στις 7 Ιούνη συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ. Γεννήθηκε το 1927 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1947 συνελήφθη και στάλθηκε εξορία στη Ζάκυνθο και μετά από έξι μήνες απολύθηκε. Μετά τη μάχη της Καρδίτσας στάλθηκε εξόριστος στο Τρίκερι και στη συνέχεια στη Μακρόνησο για πέντε χρόνια. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο Βόλο στο χώρο της οικοδομής. Ηταν μάχιμος υποστηρικτής του ΚΚΕ και στάθηκε δίπλα στο Κόμμα έως το τέλος της ζωής του, στις 7/6/2014.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Χρυσούλα προσφέρει για ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Μαγνησίας.

ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου «Εκτελέσεις Περιφέρειας Γυθείου - Προσφορά και θυσία στο βωμό της λευτεριάς» προσφέρουν στη μνήμη του αντιπροέδρου του Συλλόγου, ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, 100 ευρώ στην ΚΟΒ Γυθείου.

  • Στη μνήμη του σεβαστού μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα και μας γέμισε θλίψη, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Γυθείου 200 ευρώ.

Κατερίνα, Γιώργος, Φαίη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΖΟΡΜΠΑΪΔΟΥ, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, με το οποίο συμπορεύτηκε έως το τέλος της ζωής της.

***

Στη μνήμη του πιστού συντρόφου και αναγνώστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΥΛΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 4 Ιούνη 2017, συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στιγμή που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

Η σύντροφός του Νικολέτα Βαμβακάρη

***

Εχουν περάσει 40 μέρες από το θάνατο της πολυαγαπημένης συντρόφισσας ΝΑΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Στάθηκε δίπλα στο Κόμμα με συνέπεια σε όλη της τη ζωή. Στους δύσκολους καιρούς της χούντας πρόσφερε καταφύγιο σε κυνηγημένους συντρόφους.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Η οικογένειά της προσφέρει 40 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΙΛΗ, που στις 4 Φλεβάρη «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αργοστολίου, στο ηρωικό ΚΚΕ, τις αξίες και τα ιδανικά του οποίου υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, αλύγιστος κομμουνιστής μέχρι το τέλος.

Η συντρόφισσα Κατερίνα Κουντούρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, κομμουνιστή δικηγόρου, λογοτέχνη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» 15 χρόνια τώρα, στις 24/5/2002, αλλά για μας και για όσους τον θυμούνται θα είναι πάντα δίπλα μας στην κόκκινη σημαία μέχρι τη νίκη του λαού, προσφέρουμε ένα συμβολικό ποσό (80 ευρώ) για τον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Πειραιά.

Κώστας και Νίκος Κωνσταντινίδης

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΣΙΠΡΑ, ο Μανώλης Τσίπρας προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Καρδίτσας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΓΚΗ (φωτ.), που πήρε μέρος στον εφεδρικό ΕΛΑΣ Ρούμελης, του αδερφού του ΕΛΑΣίτη ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΙΑΓΚΗ, και του ΕΠΟΝίτη αδελφού της μητέρας μου ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΟΚΜΟΤΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πεύκης - Λυκόβρυσης για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι Χαράλαμπος Γιαγκής και Θεοχάρης Κοκμοτός σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς φασίστες κατακτητές. Ο πρώτος με την ομάδα του Καλία στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής στην Γκιώνα. Ο δεύτερος στην περιοχή του Μαλανδρίνου Φωκίδας.

Πανωραία Σταυροπούλου

Παρακαλείται, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τον Θεοχάρη Κοκμοτό, του Δημητρίου, από την Αμυγδαλιά (Πλέσα) Δωρίδας Ν. Φωκίδας και τον Χαράλαμπο Γιαγκή του Αναστασίου, από τα Πεντεόρια Παρνασσίδας Ν. Φωκίδας ή διαθέτει φωτογραφία τους να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210.8029.778 ή στο κινητό 6973.310.692.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου συντρόφου, πατέρα και παππού ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, που στις 6 Ιούνη συμπληρώνονται 10 χρόνια από το χαμό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δε σε ξεχνάμε ποτέ, αγαπημένε μας.

Η γυναίκα του Φρόσω, τα παιδιά του Φωτεινή και Γιάννης, Δημήτρης και Αλεξάνδρα και τα εγγόνια του Φρόσω και Μιχάλης Χαρίτος, Σωτηρία και Μενέλαος Στεφανίδης

***

ΦΩΤΟ

Εχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία Κούβαρη - Καλαμπόγια προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

Στη μνήμη του ΣΩΤΗΡΗ ΣΥΝΑΠΙΔΗ, γιατρού πνευμονολόγου, οπαδού και πρώην μέλους του Κόμματος, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, σε ηλικία 67 ετών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΤΟ Υγείας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ;

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας πατέρας ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ, σε ηλικία 95 ετών. Ο «Κανέτος» γεννήθηκε το 1921 στον Καραβόσταμο Ικαρίας. Ηταν κομμουνιστής, αλύγιστος αγωνιστής, με ιδιαίτερη μαχητική δράση στα νεανικά του χρόνια και πιστός στην ιδεολογία του έως το τέλος της ζωής του.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυσή του.

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Τα παιδιά του Γιώργος, Λεμονιά και Τούλα

***

ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 300 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή», στην ιερή μνήμη των γονιών του ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΛΑΛΙΑΣ, του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή) (φωτ.), των θείων του ΘΟΔΩΡΟΥ, ΠΑΝΟΥ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΦΤΑΝΙΔΗ, των τελευταίων πέντε από την ηρωική Νάουσα Ημαθίας.


ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑΪΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΖΟΡΜΠΑΪΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΓΚΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΓΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ