Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Τρόπαιο και ρεκόρ η Ρεάλ

Κυριαρχώντας πλήρως στο β' ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, νικώντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ τη Γιουβέντους με 4-1. Εγινε έτσι η πρώτη ομάδα, μετά τη Μίλαν το 1989 και το 1990, που φτάνει σε συνεχόμενες κατακτήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και πρώτη στην εποχή Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα έφτασε στους 12 τίτλους, κατέχοντας την πρώτη θέση με διαφορά στη σχετική λίστα (ακολουθεί η Μίλαν με 7). Επίσης ήταν η τρίτη φορά που κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από την άλλη, για την Γιουβέντους αυτός ήταν ο 7ος χαμένος τελικός της σε 9 παρουσίες και ο δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια.

Στον αγώνα του Κάρντιφ, μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, που βρήκε τις δύο αντιπάλους ισόπαλες 1-1 από τα γκολ των Ρονάλντο (20') και Μάντζουκιτς (27'), η εικόνα άλλαξε πλήρως στην επανάληψη. Η ισπανική ομάδα εμφανίστηκε σαφώς πιο επιθετική και άσκησε πίεση, η οποία απέφερε τα τέρματα των Καζεμίρο (61'), Ρονάλντο (64') και Ασένσιο (90'), την ώρα που η Γιουβέντους πελαγοδρομούσε αμυντικά, ενώ τελείωσε τον αγώνα και με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Κουαδράδο στο 85'.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Αλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ