Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Μήνυμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

Eurokinissi

Στη Νέα Ελληνική Γλώσσα εξετάζονται σήμερα από το πρωί οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ενώ στο αντίστοιχο μάθημα εξετάστηκαν χτες οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων ανοίγοντας την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Συνολικά, 104.965 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 70.726 θέσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η διαδικασία των εξετάσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιούνη.

Το μήνυμα της ΚΝΕ

Σε μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις καλή επιτυχία!

Αλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της!

Οι μαθητές φτάνουν στις εξετάσεις έπειτα από μία χρονιά με πολλή προσπάθεια, προσωπικές θυσίες, άγχος, τρέξιμο, δυσκολίες αλλά και μεγάλες οικονομικές θυσίες των γονιών τους.

Ομως, η χρονιά που τώρα φτάνει στο τέλος της ήταν και μια χρονιά πολλών και δυναμικών κινητοποιήσεων, από τις οποίες οι μαθητές βγήκαν κερδισμένοι, είχαν κατακτήσεις, έβγαλαν συμπεράσματα για τη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης.

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, οι μαθητές χρειάζεται να κρατήσουν όλα αυτά που τους έκαναν και φέτος πιο δυνατούς.

Ασχετα με το δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμία μετά τις εξετάσεις, τις σπουδές ή τη δουλειά, αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να είναι οδηγός για τη μετέπειτα ζωή του κάθε μαθητή. Να μη συμβιβαστεί με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει. Να επιλέξει να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση και δράση για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!

Και στη μάχη των εξετάσεων χρειάζεται αισιοδοξία!

Το μέλλον μας δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου, αλλά και στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Σαν μαχητές θα σταθούμε στη μάχη των εξετάσεων και σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας!

Σαν μαχητές θα συνεχίσουμε τη ζωή μας!

Καλή επιτυχία!», καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΑΣΓΜΕ

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις εύχεται η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ): «Μια ακόμη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, με τα διαχρονικά προβλήματα της Εκπαίδευσης να ταλανίζουν γονείς και μαθητές. Κάθε χρόνο οι μαθητές οδηγούνται στις εξετάσεις έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη με άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες. Επίσης οι οικογένειές τους που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, χρειάστηκαν μεγάλες οικονομικές θυσίες για να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό. (...) Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ομως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα, μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ