Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Στις 13 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
  • Στις 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
  • Στις 16 Ιούνη, στη Λέσβο, στις 10.30 π.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) και πορεία.
  • Στις 21 Ιούνη, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις παραπάνω συγκεντρώσεις, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προετοιμάζουν την επιτυχία της με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, χτες εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ, υπουργείου Εθνικής Αμυνας κ.ά.), που συσπειρώνονται στη ΣΕΑ, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, μέσα από την οποία κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους, με τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν δείχνουν καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, μαζί με τους εργαζόμενους συνεχίζουν τον αγώνα για να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή τους.

Ο κεντρικός εισηγητής, β' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Βασίλης Ρέβας, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Ο,τι κατακτήσαμε, το κατακτήσαμε με αγώνες, δεν μας το χάρισε κανείς, τη σύνταξη που παίρνουμε σήμερα την έχουμε χρυσοπληρώσει. Με αγώνες θα συνεχίσουμε. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με βάση τον πλούτο που παράγεται, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι να ζήσουν ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Στο μεταξύ, καθώς οι συγκεντρώσεις πλησιάζουν, τα συνταξιουχικά σωματεία οργανώνουν και τη μετακίνηση των συνταξιούχων, που θα ταξιδέψουν από διάφορες περιοχές της χώρας για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Αμαλιάδας δρομολογεί λεωφορεία για τη συμμετοχή των συνταξιούχων της περιοχής στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15/6 στην Αθήνα. Η αναχώρηση θα γίνει στις 5.20 π.μ., από το Ταχυδρομείο Αμαλιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ