Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Η τύχη στα χέρια της

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ανδρών μετά την ισοπαλία 0-0 με τη Βοσνία εκτός έδρας, αποτέλεσμα που την κρατάει σε τροχιά πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Η Ελλάδα μετά την 6η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών της Ευρώπης βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από το Βέλγιο. Σημειώνεται πως η πρώτη ομάδα του ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά της Ρωσίας και η δεύτερη θα αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά μπαράζ. Η επιτυχία για την Εθνική εστιάζεται στο γεγονός ότι έφυγε αλώβητη από μια δύσκολη έδρα και απέναντι στους βασικούς διώκτες της, ενώ με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα φαίνεται να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι τέσσερις αγωνιστικές που ακολουθούν περιλαμβάνουν τις αναμετρήσεις με Εσθονία, Βέλγιο, Γιβραλτάρ εντός και με την Κύπρο εκτός.

Τα άλλα αποτελέσματα: Γιβραλτάρ - Κύπρος 1-2, Εσθονία - Βέλγιο 0-2. Η βαθμολογία: Βέλγιο 16, Ελλάδα 12, Βοσνία 11, Κύπρος 7, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

Αναμονή για ποινές

Την ίδια στιγμή εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν κυρίως για τους Βόσνιους για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης και τον τραυματισμό (σπασμένο δόντι) του Γιαννιώτα έπειτα από γροθιά από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας Ζιλί σε αψιμαχίες παικτών που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης. Οι Βόσνιοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν συγγνώμη για τον τραυματισμό του Γιαννιώτα στη Ζένιτσα, αλλά κατηγορούν την Εθνική Ελλάδας για «άγριο» παιχνίδι και τον Μανωλά για «πρόκληση προς τους φιλάθλους». Από την πλευρά της, η ΕΠΟ, απαντώντας, έκανε λόγο για «άκομψη προσπάθεια να αναστραφεί η πραγματικότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική Ομοσπονδία αρχικά τηρούν στάση αναμονής για το τι θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Υπενθυμίζεται ότι από την ελληνική ομάδα εμπλεκόμενοι στις αψιμαχίες ήταν οι Μανωλάς, Γιαννιώτας, ενώ από πλευράς Βόσνιων οι Τζέκο, Μπέσιτς. Η Βοσνία κινδυνεύει και με ποινή συνολικά ως γηπεδούχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ