Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ιστορική παράσταση - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Μια ιστορική παράσταση - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιούνη, στις 9 μ.μ.

Για πρώτη φορά, χίλιοι χορωδοί από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει ορισμένα από τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μ. Θεοδωράκης, όπως: «Μικρές Κυκλάδες», «Αξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Ομορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν από λίγες μέρες για τη συναυλία, διαβάστηκε και επιστολή του Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: «Δεν το βάζουμε κάτω. Και σήμερα και αύριο και πάντοτε! Κι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι η ίδια μας η μοίρα. Σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να τελειώσω με τους στίχους ενός τραγουδιού που έγραψα στη Μακρόνησο στο 1948. Χτύπα-χτύπα στο στήθος π' ανάβει / Χτύπα-χτύπα τον νου που φωτά / Στα χτυπήματα θεριεύουν οι σκλάβοι / Κάτω μας σπρώχνεις μα πάμε ψηλά! Λες και δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε...».

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Γενική είσοδος 15 ευρώ. Φοιτητικά - ανέργων: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ