Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ATHENS LEDRA»
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους

«Τα αιτήματά μας παραμένουν στο ακέραιο», διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι στη χτεσινή Γενική Συνέλευσή τους έξω από το ξενοδοχείο

Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας με τη Γενική τους Συνέλευση, χτες, έξω από το ξενοδοχείο
Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας με τη Γενική τους Συνέλευση, χτες, έξω από το ξενοδοχείο
Σε πλήρη ετοιμότητα να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά από το νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra». Μετά τον προχτεσινό πλειστηριασμό, που έφερε το ξενοδοχείο στα χέρια νέου ιδιοκτήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» κάλεσε άμεσα σε Γενική Συνέλευση.

«Τα αιτήματά μας παραμένουν στο ακέραιο», διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι από τη συνέλευση που έγινε χτες το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο.

Οι περίπου 200 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την απόφαση των προηγούμενων ιδιοκτητών (οικογένεια Παρασκευαΐδη) να προχωρήσουν σε παύση εργασιών πριν από ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί η «στάση πληρωμών», με την εργοδοσία να μην καταβάλλει τη μισθοδοσία και το δώρο Πάσχα. Ολο το προηγούμενο διάστημα, για περισσότερο από έναν χρόνο, οι εργαζόμενοι δε σταμάτησαν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους και παράλληλα να παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουν και μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας της επιχείρησης.

Διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να διασφαλιστούν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, να συνεχίσουν να δουλεύουν στο ξενοδοχείο.

Να μη χαθεί ούτε σεντ από τα οφειλόμενα, να μη λείψει κανείς εργαζόμενος από την επαναλειτουργία

«Το ίδιο μήνυμα που δίναμε για έναν χρόνο στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του κτιρίου, δίνουμε και σήμερα στο νέο: Από το εκπλειστηρίασμα θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να μη χαθεί ούτε σεντ από όσα μας οφείλονται. Από το άνοιγμα του ξενοδοχείου, όποιο όνομα κι αν φέρει, όποια εταιρεία κι αν το διαχειρίζεται, δεν θα λείψει ούτε ένας από μας τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Παράλληλα, αποφάσισαν να δώσουν το επόμενο διάστημα τη μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του Τουρισμού, ώστε να δοθεί απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Ιούλη στην «ανάπτυξη» που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να δώσουν ένα τέτοιο απεργιακό μήνυμα μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν κάλεσε τους εργαζόμενους ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως με όπλο την πείρα που έχουν αποκτήσει, με το σύνθημα «τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε» που έχουν οι ίδιοι διαμορφώσει, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ηδη το επιχειρησιακό σωματείο, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχουν θέσει στο υπουργείο Εργασίας αίτημά τους, με το οποίο ζητούν να κληθεί σε συνάντηση ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, με την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, με θέμα τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαδοχή των εργαζομένων στη νέα εταιρεία. Τα σωματεία διεκδικούν επίσης από το υπουργείο άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας των οικογενειών τους, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ