Κυριακή 18 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσιο σε περιεχόμενο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Στις 8 και 9 Ιούλη, στα Γιάννενα, το φετινό πανελλαδικό αντάμωμα της ΚΝΕ

Τα ραντεβού τους για το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα γίνει στα Γιάννενα στις 8 και 9 Ιούλη, κλείνουν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ απ' όλη τη χώρα για να συναντηθούν στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων!

Για μια ακόμη χρονιά, το Διήμερο της ΚΝΕ αποτελεί μεγάλη αγωνιστική συνάντηση χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα που στέλνουν μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του ΝΑΤΟ - ΕΕ που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση - εκδήλωση, με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν».

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 8 Ιούλη, στην πόλη των Ιωαννίνων στις 19.45, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γνωριμία με τη θρυλική ΟΚΝΕ

Η τοποθεσία του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ δεν είναι τυχαία. Λίγα χιλιόμετρα από το χώρο της κατασκήνωσης λειτούργησε από το 1924 έως το 1934 ο Πειθαρχικός Ουλαμός του Καλπακίου, το κολαστήριο των κομμουνιστών φαντάρων την περίοδο του μεσοπολέμου. Στο Καλπάκι γράφτηκε ακόμη μια λαμπρή σελίδα αντοχής, ηρωισμού και πίστης στα ιδανικά του κομμουνισμού από τους νεολαίους κομμουνιστές της ΟΚΝΕ. Το Διήμερο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, να αναδειχθεί η ηρωική πορεία της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), της Νεολαίας του ΚΚΕ στα χρόνια 1922 - 1943. Για το λόγο αυτό θα προγραμματίζονται:

  • Επίσκεψη στο Καλπάκι στο χώρο που βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.
  • Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για τη δράση και τη ζωή της ΟΚΝΕ, πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει έκθεση για την ΟΚΝΕ που θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως αθλητικά τουρνουά, παιχνίδι χαμένου θησαυρού για μαθητές κ.ά. Ακόμα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί πολυχώρος εκδηλώσεων όπου θα πραγματοποιηθούν βιβλιοπαρουσιάσεις και προβολές ταινιών καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Ψυχαγωγία και πλούτος δραστηριοτήτων

Για μια ακόμη χρονιά, το Διήμερο της ΚΝΕ θα συνδυάζει την αγωνιστική δράση, τη γνώση με την ψυχαγωγία. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες και γλέντια για όλες τις προτιμήσεις. Συγκεκριμένα: Συναυλία με τους SOBER on Tuxedos. Συναυλία με τους The Mamalss. Ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων. Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου. Λαϊκά γλέντια.

Επίσης και φέτος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ομάδες σε δική τους κατασκήνωση για την οποία προετοιμάζονται πολύμορφες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Εκδρομές και επισκέψεις, αθλητικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ